A vállalkozás alapításakor a vállalkozást alapítóknak áfa-nyilatkozatot kell tenniük. Az adóhatóság ez alapján határozza meg a vállalkozás adószámát. Ha a vállalkozás alanya az áfának, akkor...
Ajánlott oldalak
2011-01-21 09:15
BDB
Megszűnt a bevallási kötelezettség!
A törvényi szabályozás szerint minden, legalább egy főt foglalkoztató cégnek igénybe kell vennie foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást, továbbá erről minden évben bejelentést kell készítenie az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőségnek.

A szolgáltatással kapcsolatos adatokról, munkavállalók besorolásáról eddig évente február 15-ig kellett nyilatkozniuk a cégeknek, azonban 2011. január 1-től ezen bejelentési és adatközlési kötelezettség megszűnt.

 

A továbbiakban nem kell a munkáltatónak

- a tevékenysége megkezdését követően bejelenteni alapadatait, tevékenységét, a számára foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó szolgáltató adatait, továbbá a munkavállalók számát és foglalkozás-egészségügyi osztályba sorolását, valamint

- a változásokat évente, illetve soron kívül jelenteni.

Az OMMF közleményében arra is felhívja a figyelmet, hogy – a bejelentési kötelezettség megszűnésétől függetlenül – a munkáltató továbbra is köteles foglalkozás-egészségügyi szolgálatot biztosítani, melyet a munkavédelmi főfelügyelőség ellenőriz és ha hiányosságokat tapasztal, megbírságolja a vállalkozást.

A közlemény teljes szövegét ITT olvashatják az érdeklődők.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megszűnt a bevallási kötelezettség!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.