Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2011-05-19 08:51
BDB
Megszavazták: növekedésbarát környezet a kkv-knak!
Nagy többséggel szavazták meg a három éve elfogadott Kisvállalkozói Intézkedéscsomag felülvizsgálatáról szóló közös állásfoglalási indítványt az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésén. Az intézkedéscsomag a kisvállalkozásoknak számos előnyt biztosít, többek között olcsóbbá és könnyebbé teszi az új vállalkozások indítását az unió területén.

A május 12-i plenáris ülést megelőző vitában Pelczné Dr. Gáll Ildikó EP-képviselő kifejtette, hogy a vállalkozói szellem ösztönzése és a meglévő kkv-k támogatása érdekében további intézkedések végrehajtását is szükségesnek ítéli, hiszen az európai gazdaság alakulása ettől nagymértékben függ.

„A gazdasági válság alatt több mint hárommillió munkahely szűnt meg, miközben a 2020-as cél az uniós foglalkoztatási arány 75%-ra történő növelése. Ehhez azonban elengedhetetlen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) növekedésének és a munkahelyteremtésnek elősegítése, mert a magánszférában a munkavállalók kétharmada ilyen vállalkozásokban dolgozik.”

Sajtóközlemény, 2011. május 12. (OS) 

Támogatom azt a kezdeményezést, hogy az Uniónak nagyobb rálátása legyen arra, hogy hogyan hajtják végre a tagállami kormányok a kisvállalkozói intézkedéscsomagot, ám ennek a folyamatnak az elindítása elsősorban a Bizottság feladata  - fejtette ki a politikus.

A kis- és középvállalkozások forrásszerzési és piacra jutási nehézsége, az adminisztratív terheik nagysága, illetve a túlszabályozás miatt fontos az intézkedéscsomag időközi értékelése, ugyanis mindezen problémák pénzben is kifejezhető versenyhátrányt jelentenek. Erre az intelligens adminisztratív szabályozás (smart regulation) elve jelentheti a megoldást.

„Az intelligens szabályozás célja, hogy az uniós jogszabályok a piacok, az emberek és a vállalkozások javát szolgálják A gazdasági és pénzügyi válság rávilágított, hogy a szabályozásnak szükséges feladatkört kell ellátnia. Csak megfelelő kialakítása esetén képes elérni kitűzött céljait, biztosítva a fenntartható jólétet és a fogyasztók védelmét, anélkül, hogy gúzsba kötné a gazdasági szereplőket, különösen a kis- és középvállalkozásokat„ – nyilatkozta José-Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke még a szabályozás előterjesztését követően.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megszavazták: növekedésbarát környezet a kkv-knak!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.