A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-08-05 07:07
RogÁ
Mégsem éledt a lakáshitel piac
Az idei első öt hónapban 36 százalékkal esett vissza a lakáshitel piac a tavalyi év azonos időszakához képest. A csúcsévhez képest pedig a harmada az idén májusig felvett összeg; 2010 első öt hónapjába mindössze 93,2 milliárd forintnyi új hitelt vettek fel a hazai háztartások. A tavaly még több helyen hangoztatott optimista jóslatok ellenére ez év tavaszára sem éledt újra a hazai lakáshitel piac.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint 2010 első öt hónapjában mindössze 93,2 milliárd forintnyi új hitelt vettek fel a hazai háztartások, ez 36 százalékkal elmarad a 2009 hasonló időszakában regisztrált mennyiségtől - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.

Még nagyobb az elmaradás a legkiemelkedőbbnek számító 2008-hoz képest: akkor januártól májusig több mint 330 milliárdnyi lakáshitelt helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók, amelyeknek az idei mennyiség kevesebb mint a harmada. A szabályozói környezet változása - a devizaalapú jelzáloghitelek eltűnése, a szigorú feltételekhez kötött támogatott konstrukciók, illetve a forintalapú hitelek terjedése ugyanakkor megtette a hatását az új hitelek devizanem szerinti összetételére. Az első öt hónap adatait figyelembe véve ugyanis az új lakáskölcsönöknek már majdnem felét forint, közel 40 százalékát pedig euró alapon nyújtották, a svájci frank alapú hitelek részesedése pedig már alig haladta meg a tíz százalékot (2008 első öt hónapjában még több mint 80 százalékot képviseltek a frank, és alig több mint tíz százalékot a forint alapú kölcsönök).

Forrás: Világgazdaság

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mégsem éledt a lakáshitel piac
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.