A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-02-03 07:07
Majoros-Tóth Orsolya
Meglepően jó évet zárt a falusi turizmus
Nehezen indult az év a falusi turizmus számára, de annál jobban végződött!

A Falusi és Agrárturizmus Országos Szövetségének legújabb felmérése szerint a gazdasági válság miatti bizonytalan évkezdetet követően a falusi szállásadók - kevés kivételtől eltekintve - remek évet zártak. Körülbelül 17 százalékkal nőtt a vendégek száma a 2008-as adatokhoz képest.

 A hazai turizmus fellendülésének egyik oka, hogy kevesebben utaztak külföldre a romló pénzügyi helyzet miatt. (A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2008-ban a falusi szállásadók száma 15,6, a falusi szálláshelyeké 16,3, a vendégek száma pedig majdnem tíz százalékkal emelkedett.) A nemzetközi vendégforgalom viszont hazánkban 4-5 százalékos visszaesést mutatott.

A falusi turizmus népszerűségének növekedése arra is visszavezethető, hogy folyamatosan javul a szálláshelyek és a szolgáltatások minősége, mennyisége.

A turisztikai ágazatban tevékenykedők természetesen örülnek a fellendülésnek, ugyanakkor aggodalommal tekintenek a jövő elé: a januári kedvezőtlen változások ugyanis - az adókedvezmény eltörlése, az üdülési csekk megadóztatása – visszafoghatja a javulási tendencia ütemét.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Meglepően jó évet zárt a falusi turizmus
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.