Az ápoló az ápolási díj folyósításának időtartama alatt munkát vállalhat a következők szerint: 1. nem otthon végzett munka esetében max. napi 4 óra, 2. otthon végzett munka esetében az időtartam...
Ajánlott oldalak
2011-01-06 08:33
BDB
Meglepő üzleti meglepetések
Egy német felmérés tanulsága szerint a cégek által leginkább alkalmazott, hagyományosnak tekinthető karácsonyi ajándékok mintegy háromnegyede a kézhezvételt követő öt percen belül a szemetesben végzi, de legjobb esetben is egy polcon porosodva. A legújabb trend azonban merőben más irányt mutat…

Bögrék, tollak, naptárak és dísztárgyak, egytől egyig különféle céges logókkal ellátva: a slágertermékek fénykora lassan leáldozik és egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a hagyományos céges ajándékok többségét kidobják, vagy hasznavehetetlenül kallódik el a többi kacat között. A vállalkozások a 2010-es évet már gyakorlatiasabb szemlélettel zárták és igyekeztek olyan ajándékot kitalálni partnereiknek, ami maradandó élményt nyújt, mindemellett hasznos és praktikus: stresszkezelő és kommunikációs tréning.


Január közepétől a hatalmas túljelentkezés miatt a szakembereknek meg kellett duplázni a stresszkezelő tréningek számát. Több vállalkozó üzletfelei(nek), partnerei számára céges karácsonyi ajándék gyanánt használta fel a „nyugtató” utalványt, így a tervezett helyek többszörösére érkezett foglalás, csakúgy, mint kommunikációs tréningek esetében.

A különleges ajándék nagy előnyeként tartják számon, hogy nem szükséges személyre szabni, hiszen egyaránt jó nemre, korra és beosztásra való tekintet nélkül mindenkinek; és hogy népszerűségét a stresszkezelés minek köszönheti? Dr. Serényi János, az Értéktrend Consulting vezetője szerint nincs ebben semmi meglepő. „Egy sor nyugati kutatás kimutatta, hogy a dolgozók világszerte egyre hajszoltabbak, a gazdasági visszaesés hatására egyre több a stressz okozta lelki vagy fizikai megbetegedés, ami a munka hatékonyságának a kárára mehet. Valószínűleg erre eszmélhettek rá a vállalatvezetők, amikor keresni kezdték a különböző tréningeinket és névre szóló ajándék vouchereinket.”

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Meglepő üzleti meglepetések
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.