A vállalkozás alapításakor a vállalkozást alapítóknak áfa-nyilatkozatot kell tenniük. Az adóhatóság ez alapján határozza meg a vállalkozás adószámát. Ha a vállalkozás alanya az áfának, akkor...
Ajánlott oldalak
2010-09-06 10:28
Szűcs Ágnes
Megkezdték az erdősítési támogatások kifizetését
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közlése szerint az idén 6.400 darab kérelemre 7,4 milliárd forint támogatást ítéltek oda erdészeti jogcímen. A támogatások folyósítását még az idén megkezdik.

Az erdészeti jogcímbe tartozik: a mezőgazdasági területek erdősítése, az erdészeti potenciál  helyreállítása, az erdőszerkezet-átalakítás, az erdő-környezetvédelmi tevékenység támogatása, és az agrárrendészeti rendszerek létrehozása.

Az erdészeti jogcímre való pályázatokat a területalapú támogatási kérelem részeként kellett benyújtani.

Tavaly az érintett jogcímek közül – a Mezőgazdasági Fejlesztési Hivatal a mezőgazdasági területek erdősítéséhez és az erdészeti potenciál helyreállításához nyújtandó támogatásokra 8,37 milliárd forintot már kifizetett.


A további három másik erdészeti támogatás esetében (erdőszerkezet-átalakítás, az erdő-környezetvédelmi tevékenység támogatása, agrár-erdészeti rendszerek létrehozása) esetében az idén lehetett először támogatási kérelmet benyújtani.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal további két másik jogcímen is meghatározta a kifizethető támogatási összegeket. Így a lágy és fás szárú energiaültetvények telepítésére 54 millió forintot, a gyümölcsültetvények korszerűsítése pedig több mint 417 millió forintot fizet ki a hivatal.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megkezdték az erdősítési támogatások kifizetését
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.