A kisgyerekes szülők közvetlenül érzékelik a gyermekgondozással foglalkozó intézmények kapacitáshiányát, vélhetőleg ezért gondolkodnak egyre többen ilyen jellegű vállalkozás indításában....
Ajánlott oldalak
2011-06-08 08:14
BDB
Mégis lehetséges a 44 órás munkahét bevezetése
A kormány tervei szerint mégis bevezethető lesz a 44 órás munkahét, azonban ezt bizonyos feltételekhez kötik. A szakszervezetek aggodalmukat fejezték ki, attól tartanak, hogy egy idő után a 40 órás munkahét helyett ez válik általánossá a munkahelyeken…

Az előzetes hírek szerint egy éven át lehet majd heti 44 órás munkahetet bevezetni a vállalkozásoknál, azonban csak azoknál, ahol a válság miatt korábban csökkentett munkaszámban dolgoztak az alkalmazottak. A munkavállalók a munka törvénykönyvének módosításában garanciát is kapnának az időkorlát betartására, hiszen lefektetnék azt is, hogy ha az emelt óraszámot egy éven túl sem vonják vissza, háromszoros bért kell fizetniük.

Még 2009-ben, a válság miatt kaptak lehetőséget a vállalkozások arra, hogy az elbocsátások helyett négynapos munkarendet válasszanak, illetve hogy a cégek idén év végéig a kiesett munkaórákat ledolgoztathatják. A munka törvénykönyvének új módosítása szerint erre a továbbiakban is, 2011. december 31-ét követően is sor kerülhet, ha a munkáltatók és a munkavállalók erről írásban megegyeznek.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke a HírTV-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy az ilyen lépésnek véleményük szerint „az az üzenete, hogy lehet általánossá is tenni, és mondjuk lesznek olyan vállalkozók, akik úgy gondolják, hogy ez a 44 órás munkahét akkor is igaz, ha nem egy kompenzációs megoldás van egy korábbi változás miatt”.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Mégis lehetséges a 44 órás munkahét bevezetése
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.