Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-03-17 13:34
Szűcs Ágnes
Megépülhet a mohácsi kikötő
Kedvező elbírálást kapott a Mohácsi Önkormányzat a logisztikai központ és a közforgalmú kikötő építésének előkészítésére beadott pályázata. 100-145 millió forintot fordíthatnak tanulmányok készítésére, vizsgálatok elvégzésére.

A Mohácsi Önkormányzat tervei szerint egy 5,2 hektáros területen három hajóállásos konténer és darabáru rakodására alkalmas kikötő kerülne megvalósításra darupályával, nagysúlyú elemek emelésére alkalmas szerkezetekkel, szerviz kikötővel és egyéb szolgáltatással. A mohácsi Ipari Parkban a határkikötő mellett kialakításra kerülő létesítmény alkalmas lenne 1.350 tonna hordképességű hajók fogadására, nagysúlyú rakományok kiemelésére, berakására és ezek közúti, vasúti továbbítására. A program további részeként kialakításra kerül egy több, mint tízezer négyzetméter alapterületű logisztikai központ raktárakkal, irodákkal. Harmadik ütemben még két hajóállásos kikötőt is építenének. A beruházás egésze mintegy 16 milliárd forintba kerül.

„A vízi közlekedés fejlesztésére jelentős uniós források állnak rendelkezésre, ezeket a  lehetőségeket szeretnénk kihasználni. A Duna stratégia egyik legfőbb célja a folyón történő áruszállítás elősegítése. Az országos közforgalmú kikötő és logisztikai bázis kiemelt projektként uniós és állami forrásokból valósulhat meg. Az önkormányzat évek óta tudatos intézkedésekkel készül arra, hogy elősegítse az Ipari Parkban a kikötő építését. Ennek érdekében vásároltuk meg a célra alkalmas Duna-parti területeket.” - mondta Szekő József, Mohács polgármestere.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megépülhet a mohácsi kikötő
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.