Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-12-30 05:23
BDB
Megdöbbentő előrejelzések 2011-re!
Immár éves hagyománnyá vált, hogy egy dán bank összeállítja azt a listát, mely nehezen hihető és megdöbbentő előrejelzéseket tartalmaz az új évre vonatkozóan.

A Saxo Bank hagyománnyá vált „Megdöbbentő előrejelzései” rendszeresen  meglepik a piacot, azonban mielőtt alaptalanná nyilvánítja bárki ezeket, eláruljuk: az idei évre jósolt dolgokból három is bejött.

A dán bank szakemberei többek között 2011-re a földgáz árának 50 százalékos növekedését és az arany további szárnyalását említik közleményükben, de legnagyobb dobásként ott szerepel a Facebook Apple általi felvásárlása. Hogy nekünk ne kelljen jóslatokba bocsátkozni és kristálygömbhöz fordulni, íme sorjában a 10 megdöbbentő előrejelzés!

1. Bankok veszélyben

A Saxo Bank elemzői szerint az  amerikai Kongresszus megvétózza Bernanke QE3-csomagját. A dán bank szerint a Kongresszus berekesztheti a QE3-csomagot, vagyis a Fed további pénznyomtatását, ezzel az amerikai jegybank prioritása megváltozhat. A Fed dilemmáját követően a nagy bankoknak ismét komoly nehézségekkel kell majd szembenézni, várhatóan 2011 második félévében.

2. Facebook eladó!

Bár hónapok óta a legnagyobb közösségi oldal és az Apple együttműködéséről szóló cikkeket olvashatunk, a tárgyalások eddig nem hoztak eredményt. Steve Jobs az Apple feje ezt a Facebook teljesíthetetlen feltételeivel magyarázza. A Saxo Bank szerint az álmok 2011-ben valósággá válnak és az Apple számára szabad út nyílik.


3. Gazdaság növekszik, dollár erősödik

A gazdasági növekedés szinte az egész világon kiegyensúlyozott lesz, egyedül Kína képezhet némi kivételt ez alól, ipari növekedése lassuló tendenciát mutat. Ezt, a japán gazdaság problémáit és az eurózóna zavarait figyelembe véve a dollár népszerűsége nőhet, akár 25 százalékkal is növelve indexét. Az elemzők szerint a USD index 100 fölé emelkedik 2011 harmadik negyedévének végére.

4. Csökkenek a kötvényhozamok

A harminc éves amerikai kötvényhozamok 3 százalékra csökkennek, mely részben összefügg azzal a ténnyel, hogy az ECB, az EU és az IMF nem fogja tudni orvosolni a perifériás országok adósságproblémáit, a menekülővaluta szerepkörét pedig a dollár kapja meg. Mivel a dollár népszerűsége nő, ez a kötvényhozamok csökkenéséhez vezet, ami akár 3 százalékig is visszaeshet.

5. Brit font kontra ausztrál dollár

A brit font értéke akár 25 százalékkal is erősödhet az ausztrál dollárhoz képest, ugyanis az előrejelzések szerint a tradicionális értékeket tartják majd szem előtt és a szigetországban keményebben dolgoznak és több megtakarítást eszközölnek, ami meglepően erős gazdasági növekedéshez vezet. Az ausztrál dollár visszaesését a gazdaság lassuló növekedésével és az ingatlan-piaci helyzetükkel magyarázzák, mindemellett pedig Kína egyre hangsúlyosabban küzd majd az infláció megállításával.

6. Olaj a hullámvasúton: szárnyal, majd zuhan

Az olaj ára 2011-ben először szárnyal, melynek jegyzése akár 100 dollár fölé is ugorhat hordónként. Később azonban nagyot korrigál és az ára akár harmadával is visszaeshet – írják a Saxo szakemberei.

7. Drámai gázár-növekedés

A földgáz világpiaci ára akár 50 százalékkal is emelkedhet és a szakemberek szerint ezt több okkal alá is lehet támasztani: az olajhoz és a szénhez képest a gáz ára sokkal alacsonyabb, az ipari felhasználása egyre nő, de az amerikai gázexportra vonatkozó javaslat is a nyersanyag népszerűségét növeli.

8. Az arany ára a gáz nyomában

A gáz drágulása mellett az arany ára is jelentősen nő, akár 1800 dollárig is emelkedhet. Az amerikai gazdaság kilátásai ugyan kedvezőek, de a devizaháború élesedik, mindezzel együtt pedig az amerikai kereskedelmi hiány tovább nő, ami a nyersanyagok árát kedvezően befolyásolja, ami a Saxo szakemberei szerint igen magasra repítheti az arany árát.

 

9. Történelmi rekordot döntenek

A dán bank elemzői az S&P 500 index történelmi rekordszintre emelkedését jósolják, ami akár a 2007-es csúcsot is megdönti, ugyanis a Fed újabb likviditás injekcióval látja el a piacot, ami a befektetőket vásárlásra, a háztartásokat pedig költekezésre ösztönzi, emellett pedig egyenes az út a részvényportfólió növekedéséhez is.

10. Az oroszok is lépést tartanak

Az orosz tőzsde RTS indexe sem marad le a piactól, az elemzők szerint ugyanis szinte megduplázódik és akár 2500 pontig is emelkedik. A Saxo elemzői ezt elsősorban az olajár további emelkedésével magyarázzák.

Hogy a jóslatokból mi valósul meg, mi nem, és hogy hazánk gazdaságát, vállalkozóit ezek milyen mértékben érintik, a jövő titka. Mindenesetre mi a legjobbakra számítunk és így kívánunk olvasóinknak boldog és sikerekben gazdag új évet!

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megdöbbentő előrejelzések 2011-re!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.