Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2010-06-17 12:33
RogÁ
Megalakult a Sopron Háza Tája Szövetkezet
A vidéki magyar gazdaság és kézműipar újraélesztését tűzte ki célul a Sopron Háza Tája Szövetkezet.

A szövetkezetet azzal a szándékkal hozták létre, hogy megteremtsék azokat a feltételeket, melyek által egymásra találnak a kistermelők, állattenyésztők, kézművesek, szolgáltatók és vásárlók. Az eltelt időszakban sikerült összehozni olyan kis közösségeket és felvásárlóhelyeket, ahol összegyűjtik az eladandó terményt, terméket, kézműipari portékát.

„Arra törekszünk, hogy lendületet adjunk a vidék kistermelői számára” - nyilatkozta Németh Éva, a Sopron Háza Tája Szövetkezet igazgatóságának elnöke és a szövetkezet egyik alapítója. A szövetkezet alapításában a soproniak mellett Fertőszéplak, Újkér, Undi és Röjtökmuzsaj lakossága is részt vett. A tervek szerint havi rendszerességgel vásárokat, hetente piacokat szerveznek. A bolthálózat kialakításán túl a gazdák, a termelők és a vásárlók az internetes áruház előnyeit is élvezhetik. A szövetkezet tagja lehet bármelyik kistermelő, szolgáltató, kereskedő. A régióban feleslegként megmaradt termények, termékek értékesítése érdekében együttműködést alakítanak ki az ország más, hasonló szövetkezeteivel is. A kezdeti időszak legfontosabb feladata a taglétszám emelése, a raktár és bolthálózat kialakulása, hogy az érdemi munka beindulhasson. A szolgáltató szektor számíthat a szövetkezet tagjainak megbízásaira, ők a helyi iparosoknak, fuvarozóknak adnának megrendelést.

A termények pontos eladási formájáról még nem született döntés, mely szerint vagy a Szövetkezet vásárolja meg a terményt, vagy pedig bizományba veszi át a termelőtől az árut.
Az biztos, hogy ha helyben nincs szükség a terményre, akkor  a Magyarok Vásárán, illetve a Magyarok Piacán kerül eladásra. Budapesten és Miskolcon már működik ilyen lehetőség heti, illetve napi rendszerességgel. Ilyenkor a tejtermékek is eljutnak a piacokra, a kézműipari termékek a vásárokba. A Sopron Háza Tája Szövetkezettel megalakult az a termelői és elosztói kör, amely alapját jelenti a hálózat kialakításának.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Megalakult a Sopron Háza Tája Szövetkezet
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.