Tbj. 4.§ g) Segítő családtag: az egyéni vállalkozónak, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság természetes személy tagjának az a közeli hozzátartozója, aki az egyéni...
Ajánlott oldalak
2011-11-07 14:17
mot
Már végleges: megszűnik az EVA
Bár a szavazás még nem történt meg, mivel a miniszterelnök kijelentette, hogy ragaszkodik az EVA megszüntetéséhez, az egyszerűsített vállalkozói adót már söpörhetjük is a kukába.

Lázár János frakcióvezető - bár korábban a védelmébe vette az EVÁt - a kormány kijelentését tudomásul vette, azonban azt kérte, hogy a kabinet vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy az adónem csak 2013-tól szűnjön meg. Addig a frakcióvezető szerint esetleg a mostanihoz képest emelt adókulccsal működhetne.

 

Giró-Szász András kormányszóvivő a múlt héten a kormány adóegyszerűsítési terveivel magyarázta az EVA megszüntetését. Hozzáfűzte, hogy bár még nincs végleges döntés, de lehet, hogy új adó lép az EVA helyére. A Népszabadság  szerint az új adónem bevezetésével a várhatóan elterjedő átláthatatlan számlázás visszatérését szeretné meggátolni a kormány.

 

Cimkék: adó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Már végleges: megszűnik az EVA
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.