Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2011-01-14 09:31
BDB
Majdnem kétezermilliárddal tartoznak a hazai vállalkozások
Az adóvégrehajtás alatt álló cégek névsora a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen olvasható. A legújabb, január 3-i kimutatás szerint több mint 114 ezer cég ellen folyik végrehajtási eljárás, a hazai vállalkozások adótartozása pedig körülbelül 1900 milliárd forintra rúg.

Az elmúlt év statisztikai adatai szerint csaknem 13 százalékkal nőtt az eljárás alá vont vállalkozások száma.

 

Az adóhatóság hetente átlagosan több mint ötezer ügyet zár le és ennek megfelelően a listából is törlésre kerülnek, mindennek ellenére az itt szereplő cégek száma nem csökken, hiszen helyükre nagyjából ugyanilyen arányban újak kerülnek. A NAV több informatikai fejlesztést is végrehajtott az elmúlt időszakban, így egyre rövidebb idő alatt egyre több adóst sikerül felderíteni. Az elmúlt év statisztikai adatai szerint csaknem 13 százalékkal nőtt az eljárás alá vont vállalkozások száma.

Érdekes adatokat tartalmaz a Feketelista.hu által összeállított cégek 100-as toplistája, mely azoknak a vállalkozásoknak a névsorát tartalmazza, akik ellen az adóhatóság a legtöbbször indított végrehajtási eljárást.

„Van olyan cég, amely már huszonhatszor kapott ilyen határozatot, és az is jellemző, hogy még a századik helyen sorolt vállalkozás neve mellett is tizennégy adóvégrehajtás szerepel. Kiderül: e cégek 95 százaléka kereskedelmi, szolgáltató vagy vendéglátó vállalkozás, és közülük nyolcvankét kft., tizennyolc pedig bt. formában működik” – írja a portál.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Majdnem kétezermilliárddal tartoznak a hazai vállalkozások
Hozzászólások száma: 0 db

 
2018 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.