Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2011-03-25 08:47
BDB
Magyarország, mint nagyhatalom?
A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint néhány éven belül mezőgazdasági nagyhatalom lehetnénk, ugyanis belátható időn belül nyolcszázezer, de akár egymillió tonnával is növelhető a magyar zöldség- és gyümölcstermesztés.

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) március 21-én elnökségi ülést tartott Budapesten, melyen Mártonffy Béla elnök felszólalásában elmondta: számításaik szerint belátható időn - azaz néhány éven - belül nyolcszázezer, de akár egymillió tonnával is növelhető a magyar zöldség- és gyümölcstermelés. Mindez annak ellenére igaz, hogy a tavalyi év extrém időjárási körülményei miatt az átlagosnál jóval kevesebb mennyiségű termés került a hazai piacokra.


A termelés felfuttatásának eredményeként a zöldség- és gyümölcstermelésben több tízezer új munkahely jöhet létre, mivel az ágazat nagy kézi munkaerő-igényű, és ezen a területen tevékenykedők kilencven-kilencvenöt százaléka kis- és közepes vállalkozás. Így az ágazat aktívan segíthetné a kormány munkahelyteremtő elképzeléseit - vélte Mártonffy Béla, továbbá beszélt a termelői szerveződések (TÉSZ) jelentőségéről is. Mint felszólalásában kiderült, ezek a szerveződések nagymértékben hozzájárulhatnak a kis- és közepes vállalkozások áruinak piacra jutásához.

A tanácskozáson jelenlévő szakemberek szerint az árualap mennyisége ugyan növelhető, viszont ehhez több feltételnek is teljesülni kell: szükség van az összefogás növelésére, a kereskedelemmel való jó viszony kialakítására, és többek között célzott marketingtevékenység végzésére is.

A fejlődéshez vezető egyik lépés az a fővárostól mintegy negyven kilométerre, az M3-as autópálya bagi-aszódi lehajtónál létesítendő új nagybani piac, melynek terveiről Gyuga Pál, a fejlesztést végző Central Market ügyvezető igazgatója számolt be. A mintegy 45 hektárnyi területen a nagybani zöldség-gyümölcs elosztó központon kívül helyet kapna egy kereskedelmi bevásárló központ, illetve kiszolgáló épületek sora. Várhatóan a beruházás befejezése után a nagybani piachoz országosan 40-50 regionális gyűjtőhely is tartozna, azonban az átadás időpontjáról még nincsenek konkrétumok.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Magyarország, mint nagyhatalom?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.