Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
www.metropol.hu
Magyar támogatás a shanghaji Hudec-házaknak
Magyarország anyagi támogatást nyújt Sanghajnak néhány Hudec László által tervezett épület felújításához, köztük lesz nagy valószínűséggel a város két nevezetessége, a Nagy Színház és a Park Hotel - közölte szerdai számában a Shanghai Daily című napilap.

 
 Hudec László tervezte: Park Hotel (1934)
Magyarország a sanghaji kulturális örökségvédelmi szakbizottsággal együtt azon dolgozik, hogy kiválasszák a felújítandó Hudec-épületeket - idézi a lap Huszty Andrást, a 2010. évi sanghaji expo miniszterelnöki megbízottját, aki a magyar pavilon terveinek bemutatása után nyilatkozott.

A lap beszámol arról, hogy Hudec több építészeti remekmű tervezője volt Sanghajban az 1920-as és 1930-as években. Mint az újság fogalmaz, Hudec László „ajándékai között vannak szállodák, magánépületek és gyárak a legkülönbözőbb stílusban a klasszikustól az art décón át a modernig”.

Hudec László több mint 60 épületéből választják ki a felújítandókat, de elsősorban azok kerülnek szóba, amelyek nincsenek a legjobb állapotban - nyilatkozta Huszty András, aki arról is beszámolt, hogy hamarosan „Hudec-túrák” szervezését kezdik meg egy sanghaji utazási iroda közreműködésével.

A túrák alkalmával az érdeklődők busszal látogathatják végig a jelentősebb Hudec-épületeket. Az utak össze lesznek kötve a magyar expós jelenlét bemutatásával és az expó területén kívüli kiállítással. Magyarország ezer négyzetméteres alapterületű pavilont bérel a jövő évi világkiállítás szervezőitől, amelynek fő témája a „harmónia, a kreativitás és a vendéglátás”.

 

A pavilon középpontjában a Gömböc lesz látható, amelyet a kínai lap amolyan "kelj fel Jancsiként" ír le a könnyebb érthetőség kedvéért. A magyarok azt szeretnék ezzel kifejezni, hogy "csak úgy mint a Gömböc, Magyarország mindig talpra áll" - mondta Huszty András a Shanghai Dailynek.

 

 Hudec László tervezte: Moore Memorial Church

Forras: www.metropol.hu / www.vilagkiallitas.hu

Cimkék: Shanghai 2010
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Magyar támogatás a shanghaji Hudec-házaknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.