A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2011-05-16 10:40
BDB
Magyar meglepetés…
Londoni elemzők szerint hazánk okozta a legnagyobb pozitív meglepetést a közép-kelet-európai térség feldolgozószektorait vizsgálva. A magyar ipar aktivitási mutatója jelentősen megugrott, habár ennek motorja továbbra is az export volt.

A közép-kelet-európai térség feldolgozószektorainak "valamelyest széttartó" aktivitását mutatják az országcsoport legutóbbi gyáripari beszerzési menedzserindexei (PMI), a régión belül ugyanakkor a legnagyobb pozitív meglepetést a magyar ipar aktivitási mutatójának megugrása jelentette, jóllehet ennek fő hajtóereje továbbra is az export volt - közölték londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport befektetési részlege a közép-kelet-európai adatokat vizsgálva egyértelműen kijelentette, hogy a térség továbbra is "meglehetősen domináns tényező" a fizetésimérleg-pozíciók szempontjából, habár az erőteljes exportteljesítmény és a gyenge belső kereslet között nagy kontraszt tapasztalható.

A magyar ipar aktivitását tartják az elemzők a legnagyobb meglepetésnek, mely a jelenlegi növekedéspárti gazdaságpolitikát erősíti meg. Ugyan az RBS elemzésében utal arra, hogy a magyar mutatók emelkedése még mindig távol van attól, hogy határozottan jelezze a magyar gazdaság növekedési kilátásait, az adatok némi pozitív irányvonalat azért mutatnak.

Az ipari aktivitási index növekedését az exportteljesítmény látványos bővülése okozza, ezzel jelentős kereskedelmi többletet generálva, mely a folyómérleg adataira is kihatással van, ellenben a hazai kereslet továbbra is „nagyon nyomott.” Ez utóbbi a változatlanul magas munkanélküliség, valamint a hitelkihelyezések és hiteligények alacsony növekedési ütemének számlájára írható.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Magyar meglepetés…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.