A kisgyerekes szülők közvetlenül érzékelik a gyermekgondozással foglalkozó intézmények kapacitáshiányát, vélhetőleg ezért gondolkodnak egyre többen ilyen jellegű vállalkozás indításában....
Ajánlott oldalak
2009-12-05 22:42
Majoros-Tóth Orsolya
Magyar Innovációs Nagydíj
Idén 18. alkalommal hirdették meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatát.
A nagydíj mellett a Magyar Innovációs Szövetség odaítéli a kifejezetten a mikro- és kisvállalkozások számára alkotott Innovációs Díjat is. (Ez a díj a pályázók közül a legeredményesebb, 2004 után alapított kis cégnek jár majd.)

A nagydíj egy széleskörű együttműködés eredménye: a Magyar Innovációs Alapítvány a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, a Magyar Szabadalmi Hivatallal és az Iparfejlesztési Közalapítvánnyal közösen szervezte meg.

A pályázaton azok a hazánkban bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2009-ben kiemelkedő innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet. A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

A pályázat beadásának tartalmi követelményei, hogy a pályázó cég leadjon egy rövid összefoglalót magáról azon a lapon, ami a www.innovacio.hu/nagydij webcímről tölthető le, valamint részletes leírást adjon az innováció megvalósításról és az elért piaci, ill. gazdasági eredményről. (Többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.) A leírás maximum 10 A/4-es oldal lehet. A pályázónak referenciákkal kell rendelkeznie – és ezeket be kell mutatnia a bizottságnak - (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.), és nyilatkozatot kell leadnia a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

A pályázónak mindenképpen meg kell felelnie három alapvető kitételnek:

1. 2009-ben elért többleteredmény vagy többletárbevétel és egyéb műszaki, gazdasági előnyök,
2. eredetiség, újszerűség,
3. társadalmi hasznosság.

Az év legjelentősebb innovációját elismerő Innovációs Nagydíj mellett, a kiemelkedő innovációs teljesítményekért további díjak kerülnek átadásra: Ipari Innovációs Díj, Agrár Innovációs Díj, Környezetvédelmi Innovációs Díj, Technológiai Innovációs Díj, a Magyar Szabadalmi Hivatal Innovációs Díja.

A legeredményesebb, 2004 után alapított innovatív mikro- vagy kisvállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Díját kapja, valamint a díjazottak egyike megkapja az Iparfejlesztési Közalapítvány szervezési innovációs díját is.

Tavaly a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjában a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft nyerte el, az általa fejlesztett és gyártott transzpondertekerccsel és rezgésbiztos nedves alumínium kondenzátorral. A 2008-as évre vonatkozó Nagydíjat a miskolci Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft kapta, az első lítium ionos fúrókalapács kifejlesztéséért és gyártásáért.

Az idei díjak ünnepélyes átadására 2010. március végén kerül sor az Országházban.

Beadási határidő: 2010. február 10, 12 óráig beérkezően
A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni e-mailben vagy adathordozón.

MAGYAR INNOVÁCIÓS ALAPÍTVÁNY
1036 Budapest, Lajos u. 103.
További információ: dr. Antos László, titkár
tel.: 453-6572, fax: 240-5625,
e-posta: innovacio@innovacio.hu
http://www.innovacio.hu
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Magyar Innovációs Nagydíj
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.