A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-11-15 09:52
RogÁ
Magyar borok az asztalon
Kiválasztották azokat a magyar vörös- és fehérborokat, valamint pezsgőket, amelyeket Magyarország soros európai uniós elnökségének félévében felszolgálnak a különböző EU-találkozókon és eseményeken.

Győri Enikő uniós ügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta:  Magyarország uniós elnöksége alatt  nagyon fontos a gasztronómiai sokszínűségének bemutatása.

Az ételekért Ruprecht László kiemelkedő szakmai tudással rendelkező séf, a 2005-ös Magyar Nemzeti Szakács Válogatott csapatkapitánya lesz felelős.

Gál Hedvig, az Eu soros elnökségi borfelelőse (sommelier) mutatja be azokat a felszolgált borokat, amelyekkel több mint 250 különböző szintű rendezvényen kínálják a vendégeket.

Így bemutatkozhat a magyar borkultúra és a gasztronómia is, hiszen minden rendezvényen egy-egy borrégió legzamatosabb italaival várják majd a résztvevőket.

 

Külön szakmai zsűrit kért fel a Külügyminisztérium a borok kiválasztására, a meghívott termelők körét pedig a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa állította össze a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetségének egyetértésével.

A szakmai zsűri elnöke, Mészáros Gabriella elmondta, hogy a 16 zsűritag három nap alatt közel 260 – termelők által beküldött bort – kóstolt végig, melyet vakkóstolással értékelt és pontozott.

November 9-11-e között válogatta ki a zsűri a minőségi borokat és pezsgőket az állófogadásokra, a hivatalos vacsorákra. Az informális miniszteri tanácsülésekre, valamint az egyéb magas szintű rendezvényekre további 21 csúcsminőségű italt választottak.

Ebbe a kategóriába került a Garamvári szőlőbirtok vinárium Vincent Prestige Brut fehérbora, Légli Ottó Légli gesztenyés Rieslingje, a Légli Kft. Landordja, Tóth Sándor Áldozói Zenitje, az Oremus borászat három puttonyos Tokaji Aszúja, Szepsy István Tokaji Cuvé(-)je, és a Disznókő borászat öt puttonyos Tokaji Aszúja.

A vörösborok közül az Esterházy borászat Etyek kúria Pinot noirja, a Takler borászat Kékfrankos reserve-je, Szőke Mátyás és Zoltán Peresi Cabernet-je és Amerlot-ja, Thummerer Vilmos Vili papa cuvée elnevezésű bora, a St. Andrea borászat Egri bikavér merengője, a Frittmann testvérek Cabernet Sauvignon Franc-ja, Gere Attila Kopar, valamint Cabernet Franc Selection nevű nedűi, Tiffán Ede és Zsolt pincészetének Elysiumja, a Bock pincészet Bock Cuvée-je, a Gróf Buttler Egri Phantomja és a Koch borászat Cabernet Sauvignon Barrique-ja és Jégbora kapott helyet.

 

Cimkék: bor,vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Magyar borok az asztalon
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.