Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2010-03-09 10:08
Szűcs Ágnes
Magyar beszállítók a kecskeméti Mercedes gyárban
800 millió eurós beruházással épül meg Kecskeméten a Mercedes-gyár. Az első magyar gyártású Mercedes 2012-ben gördülhet ki a gyár kapuján. A beruházás keretében a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) idáig 50 millió euró értékben kötött beszállítói szerződéseket.

Elsősorban a gyártóüzem megépítésére irányulnak az eddigi szerződések, de már néhány alkatrész-gyártóval is kötöttek megállapodást. A beszállítói kör nem csupán Magyarországi partnerekből áll, ugyanis a Daimler AG globálisan határozta meg a beszállítás kritériumait – minőség, logisztika, Know-how, szállítási pontosság és költséghatékonyság alapján. Magyarországi vállalatok közül a tereprendezési munkákat a Duna Aszfalt Kft. végezte el, de a Kft. kapott megbízást a gyáron belüli út- és térkőburkolat kialakítására, valamint a csatornaépítési munkálatokra is. Ugyancsak megbízáshoz jutott a Kecskeméti KÉSZ Építő és Szerelő Zrt, amely cég a lakkozóüzemek és a karosszériatároló csarnokot magába foglaló 30 ezer négyzetméteres gyárépület kivitelezését végzi. A 75 ezer négyzetméteres karosszériaüzem építését a németországi Strabag/Züblin nyerte.

A Daimler AG Kecskeméti Mercedes gyárában az egyes épületrészeinek kivitelezésével egy időben megkezdték a munkaerő felvételt is. A tervezett 2500 főből eddig több mint 70 magyar dolgozót vettek fel különböző területekre, 2010-ben pedig mintegy 300 főt szeretnének felvenni. Elsősorban diplomásokat és technikusi végzettségűek jelentkezését várják. Akiket most alkalmaznak, azok lesznek a kulcspozícióban lévő kiemelt szakemberek, és ők adják át később az ismereteket a többi munkatársaknak. Szakmunkások felvételét 2011-re tervezi a gyár. A jelentkezőknél nincs különösebb elvárás, kivételt képez a középfokú kommunikációképes német nyelvtudás megkövetelése.


 

Cimkék: autó-motor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Magyar beszállítók a kecskeméti Mercedes gyárban
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.