Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-06-11 10:02
BDB
Lendületben!
A várakozásokat és az előremutató, pozitív kilátásokat erősítette meg a KSH legutóbbi felmérése, melyben az áprilisi ipari termelésre vonatkozó adatokat összesíti. Ezek alapján csaknem 10 százalékos növekedés tapasztalható a 2009-es adatokhoz képest. A magyar ipari termelés tavaly december óta folyamatosan emelkedik.

A 2010-es felmérés eredményeit összesítve az ipari kibocsátás 5,7 százalékkal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakában mérteket, áprilisban pedig 9,7 százalékkal nőtt a termelés, ami az előző hónapokhoz képest mintegy 1,1 százalékos növekedést jelent.

2008. októberétől a 2009. év végéig folyamatosan alacsonyabb volt a termelés, mint az előző év azonos hónapjaiban, valószínűleg a válság hatására. A magyar ipari termelés 2009. decembere óta van lendületben, azóta folyamatosan emelkedik.

A KSH az előzetes felmérés után a részletes adatokat június 11-én hozza nyilvánosságra.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Lendületben!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.