A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2011-03-29 09:32
Kis Erika
Legyen START-ra készen!
Ebben az évben igényelhető utoljára a Start Plusz és a Start Extra kártya, azonban bővült a támogatások köre a részmunkaidős foglalkoztatásra vonatkozóan. Érdemes figyelni a kedvezményeket foglalkoztatóként és álláskeresőként is.

Eredetileg pályakezdőkre találták ki a Start-programot, de a későbbiekben újabb csoportokra is kiterjesztették, így került bevezetésre a Start Plusz és a Start Extra kártya, amelyek ebben az évben igényelhetők utoljára legkésőbb 2011. december 31-éig, és ezek alapján a munkaadót legfeljebb 2013. december 31-éig illeti meg a törvény szerinti járulékkedvezmény. Egyelőre marad a Start kártya, és újdonság a részmunkaidős kedvezmény. Az alábbiakban összefoglaltuk az ezekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.


Start kártya igénylésére jogosult, aki:

- a 25. életévét még nem töltötte be (felsőfokú végzettségű személy esetén a 30. életévét),

- tanulmányait befejezte, vagy megszakította, és

- tanulmányainak befejezését követően azonnal létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt, és e jogviszony létesítését megelőzően megbízási, vállalkozási szerződés alapján, vagy egyéni vállalkozóként sem végzett munkát.

Az érvényes Start kártyával rendelkező személy foglalkoztatása után a munkaadót járulékkedvezmény illeti meg a következők szerint:

- Alap- vagy középfokú végzettséggel rendelkező, vagy végzettséggel nem rendelkező pályakezdő esetén a társadalombiztosítási járulék összege helyett a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabér 10%-a, második évében a bruttó bér 20%-a a fizetési kötelezettség.

- Felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő esetén a társadalombiztosítási járulék összege helyett a foglalkoztatás első kilenc hónapjában a bruttó munkabér 10%-a, a következő három hónapjában pedig a bruttó bér 20%-a a fizetési kötelezettség.

 


Az idén még hatályos szabályok szerint a Start Plusz kártyát az válthatja ki, aki:

- a gyermekgondozási segély (gyes),

- a gyermekgondozási díj (gyed),

- a gyermeknevelési támogatás (gyet), valamint

- az ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni, vagy aki a gyermek egyéves korának betöltését követően, a gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni, feltéve, hogy más foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll. Szintén jogosult a kártyára az a munkaügyi nyilvántartásban szereplő tartósan álláskereső személy, aki az igénylést megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapja, pályakezdőnél nyolc hónapon belül legalább hat hónapja munkanélküli.

 

Az érvényes Start Plusz kártyával rendelkező személy foglalkoztatása után a munkaadót az alábbi járulékkedvezmények illetik meg:

- a foglalkoztatás első évében a munkáltatót a bruttó munkabér 10 százalékának,

- a foglalkoztatás második évében a bruttó munkabér 20 százalékának megfelelő járulékfizetési kötelezettség terheli (a 27 százalék társadalombiztosítási járulék helyett). A kedvezmény legfeljebb a minimálbér kétszeresének megfelelő járulékalap erejéig érvényesíthető, az ezt meghaladó munkabér tekintetében az általános járulékfizetési szabályok érvényesülnek.

Start Extra kártya kiváltására jogosult az az álláskereső, aki:

- az igénylés időpontját megelőzően legalább 3 hónapig álláskeresőként volt nyilvántartva

- és az 50. életévét betöltötte

- vagy életkorra való tekintet nélkül legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik,

- vagy a bérpótló juttatásra jogosult álláskereső, akit az igénylés időpontjában az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilvántart, és bérpótló juttatásban részesül.

Az érvényes Start Extra kártyával rendelkező személy foglalkoztatása után a munkaadót az alábbi járulékkedvezmények illetik meg:

- a foglalkoztatás első évében a munkaadó mentesül a 27%-os társadalombiztosítási járulék megfizetése alól,

- a foglalkoztatás második évében a tb-járulék összege helyett a bruttó munkabér 10%-ának megfelelő járulékfizetési kötelezettség terheli.

 

A részmunkaidős kedvezmény

- Legfeljebb 3 évig jár, amely a munkakör-megosztást támogatja, ugyanis két, 4 órás munkavállaló kedvezményes foglalkoztatását teszi lehetővé.

- Az erre vonatkozó bonyolult jogszabály megfogalmazás alapján a gyermekgondozási szabadságról visszatérő munkavállaló munkakörét a visszatérését követően megosztja úgy, hogy egyik felét a visszatérő munkavállaló tölti be 4 órában, a másik felét pedig az a munkavállaló, akit a munkáltató a gyermekével otthon lévő munkavállaló helyettesítésére vett fel még annak szabadsága alatt.

- Olyan munkavállalóval is megosztható kedvezmény, akit nem a gyermekgondozási szabadság alatt vettek fel, hanem a visszatérő munkavállalóval egyidejűleg, vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatják.

- Feltétel, hogy mindkét munkavállaló csak heti 20 órában foglalkoztatható.

- A részmunkaidős kedvezmény további feltétele, hogy a vállalkozás létszámát a részmunkaidős foglalkoztatás kezdetét megelőző hónap létszámához képest növeli, és azt a részmunkaidős foglalkoztatás időtartama alatt sem csökkenti.

Részmunkaidős foglalkoztatás esetén a járulékkedvezmény mértéke

- mindkét munkavállalóra 7 százalék, azaz a 27 százalékos tb-járulék helyett csak 20-20 százalék fizetendő,

- a járulékkedvezmény kedvezményezett munkavállalónként legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér kétszeresének megfelelő járulékalap után érvényesíthető.

 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a fenti kedvezményekről, a részleteket ITT találja.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Legyen START-ra készen!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.