A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
2011-03-21 11:31
BDB
Lecsökkentenék az élelmiszerek áfatartalmát
A Vidékfejlesztési Minisztérium javaslatot tesz az élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére, mely szerint a jelenlegi 25 és 18 százalékos áfakulcsot 5 százalékra mérsékelné.

Újabb tanulmányt terjeszt a kormány elé a Vidékfejlesztési Minisztérium  annak érdekében, hogy az élelmiszerek áfáját csökkenteni lehessen – adta hírül az Agromonitor. A javaslat három verzióban kerül a döntéshozók kezébe, mely elsősorban a válságban lévő sertés- és baromfiágazat, másodsorban pedig a kenyér és tejtermékek forgalmiadó-terheit mérsékelné, de a harmadik tervezet szerint a tojás és az étolaj adótartalmának csökkentésére is sor kerülne.

 

A minisztérium számításai szerint – melyekkel szakértők is egyetértenek –, ugyan évi 240 milliárd forint költségvetési hiányt okozna az áfatartalom öt százalékra való csökkentése, viszont a veszteségek jelentős része megtérülne abból, hogy a gazdaság kifehéredik, illetve a fogyasztás nem esik vissza.

Az előterjesztéssel a kormány várhatóan még a közeljövőben foglalkozik majd, de döntés leghamarabb 2011 év végén születhet meg, az esetleges adóváltozások pedig csak 2012-től léphetnének életbe.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Lecsökkentenék az élelmiszerek áfatartalmát
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.