Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
2010-07-13 07:09
BDB
Külpiacokra repül rá a Magyar Főnix?
Több eszközzel is szeretné segíteni a kormány a magyar kis- és középvállalkozásokat, hogy a külpiacokon is helyzeti előnybe kerüljenek. Ennek érdekében különböző forrásokat mozgósítanak, melyek egy részével a Magyar Külgazdasági Szövetség által kidolgozott, Magyar Főnix programot támogatják, ami egy kereskedőház jellegű integrátori szervezetet takar. A projekt legfontosabb célja a kkv-k segítése a külpiacokra jutásban.

„A Magyar Külgazdasági Szövetség által kidolgozott programot forrásokkal is támogatjuk majd, mert meggyőződésük, hogy az állam feladata elindítani ezt a kereskedőház jellegű integrátor szervezetet, amelynek célja a kkv-k segítése a külpiacokra jutásban.” –nyilatkozta a Világgazdaság című lapnak Becsey Zsolt a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára.

A Magyar Főnix elnevezésű programot 600-800 millió forintból el lehetne indítani, de az anyagi oldaláról többet az államtitkár úr sem mondott, hiszen ezzel kapcsolatban még tárgyalások előtt állnak. A központi forrásokon kívül a szektort a „Kárpát-medencei Gazdaságfejlesztési Alap” létrehozásával és az „Export házhoz jön” miniklaszter programmal is támogatni szeretnék. Ez utóbbi célja, hogy a kistérségi kkv-k piacképes termékeit, szolgáltatásait és lehetőségeit felmérjék, majd segítsék a piaci versenyképességet. A reményteljes vállalkozások együttműködését központi segítséggel valósítják majd meg. Az állam integrátori szerepet fog betölteni, mintegy összefogva a kezdeményezést.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Külpiacokra repül rá a Magyar Főnix?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.