Az ápoló az ápolási díj folyósításának időtartama alatt munkát vállalhat a következők szerint: 1. nem otthon végzett munka esetében max. napi 4 óra, 2. otthon végzett munka esetében az időtartam...
Ajánlott oldalak
2011-03-31 15:29
MTI
KSH játszma: először igen, aztán mégsem, majd újra...
Visszavonta a Központi Statisztikai Hivatal azt a foglalkoztatottságról és munkanélküliségről szóló gyorsjelentést, melyet március 29-én délelőtt publikáltak oldalukon. A korrigált változatot egy nappal később ismét megjelentették...

Visszavonta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a reggel közölt a "Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2010. december-2011. február" című gyorstájékoztatót - tette közzé a statisztikai hivatal kedden délután a honlapján. A rövid közlés szerint a teljeskörűsítéshez használt népesség-előreszámító modell hibás futása miatt volt szükség az időleges visszavonásra. A gyorstájékoztatót a javított adatokkal március 30-án újból megjelenteti a KSH.

Janák Katalin, a statisztikai hivatal főosztályvezetője elmondta, hogy mintavétellel készítik a munkaerőpiaci adatokat, amelyeket így az egész népességre kell teljeskörűsíteni. A sarokszámként használt februári népesség szám azonban hibás volt, ezért újra kell futtatni az adatokat - tette hozzá. Megjegyezte, hogy a szerdai közlésnél a javított számokat jelölni fogja a KSH.

Az mfor.hu internetes lap kedden délelőtt jelezte, hogy a KSH által reggel nyilvánosságra hozott munkanélküliségi statisztika megmagyarázhatatlan adatokat közölt: a munkaerőpiaci szempontból aktív és inaktív emberek számának összege egy hónap alatt 35 ezer fővel ugrott meg mind a 15-64, mind a 15-74 éves korosztályban. Márpedig e két adatsor összege a demográfiai folyamatokkal párhuzamosan csak lassan és fokozatosan változhat - hívta fel a figyelmet az mfor.hu.

A 2010 december-2011 február közötti időszakban a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 743 ezer fő volt, 0,5 százalékkal több az előző év azonos időszakinál, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 1,8 százalékkal, 487 ezer főre nőtt, a munkanélküliségi ráta 11,5 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal korrigált adatsorát. A kedden kiadott, majd később visszavont jelentéshez képest módosították egyebek között a munkanélküliek és a foglalkoztatottak számát is, az ezek alapján számolt arány azonban nem változott.

MTI, 2011. március 30.

 

 

Cimkék: KSH,vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : KSH játszma: először igen, aztán mégsem, majd újra...
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.