a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-06-16 07:03
Szűcs Ágnes
Közös uniós beruházási támogatás
Négy kis- és közepes vállalkozás európai uniós támogatással közös telephelyet létesített Mosonmagyaróváron. Az építőiparban érdekelt beruházók összesen 66,3 millió forintos támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, a beruházásuk összértéke meghaladja a 155 millió forintot.

A négy projekt révén 13 új munkahely létesül, s a meglévő 45 munkahely megtartásához is hozzájárul a fejlesztés - tájékoztatta az érdeklődőket Ratatics Anita, a Regionális Fejlesztési Ügynökség kommunikációs munkatársa.

Az épületgépészettel, villamossággal, víz-, gáz-, fűtés- és légkondicionáló-szereléssel, továbbá térburkolat-építéssel foglalkozó vállalkozások több mint 900 négyzetméteres épületet emeltek, és saját igényeik szerint műhelyt, anyagraktárat, tárolót, öltözőt vagy irodát alakítottak ki saját épületrészükön.

 


Két cég, a villamosiparban tevékenykedő Óvárvill Kft. és a H.I. Épületgépész Kft. a beruházási összeg 40 százalékát, a másik kettő, a Dekor-Térkő Kft. és Varga Zoltán víz- és fűtésszereléssel foglalkozó egyéni vállalkozó a beruházási költségek felét nyerte el támogatásként.

Az Óvárvill Kft. éves árbevétele 200-250 millió forint – árulta el Marton Lajos ügyvezető igazgató. Hasonló értékű forgalmat bonyolít le az épületgépész kft. is - tette hozzá Horváth Imre ügyvezető.
A térburkolatokat építő Dekor-Térkő Kft. évente 100-120 millió forintos árbevétellel számol. A kft. ügyvezetője, Szalai Zoltán elmondta: az együttműködő vállalkozások nyereségesek, ez a pályázat értékelésénél fontos szempont volt.

Hírforrás: MTI

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Közös uniós beruházási támogatás
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.