Jövedéki adó hatálya alá tartozó termékek a következők az ásványolaj, alkoholtermék, sör, bor, pezsgő, köztes alkoholtermék, dohánygyártmány. Az adót a termékek importálásának időpontjában vagy...
Ajánlott oldalak
2010-10-27 08:03
BDB
Korrupciós virágzás – egyre rosszabb helyen állunk
Magyarország a korrupciós ranglistán egy év alatt négy helyet esett vissza. Hazánk megítélése e téren sokkal rosszabb a régiós átlagnál, és ez nemcsak a vállalkozói szférára, de a gazdaság egészére is kedvezőtlen hatást gyakorol.

Magyarországon a korrupció megítélése rosszabb a régiós átlagnál, az ország 4,7 ponttal az 50. helyen áll -  olvasható a Transparency International (TI) legfrissebb jelentésében. Bár hazánk az elmúlt egy év alatt négy helyet is visszaesett, ezzel még mindig csak a 20. helyen áll. Az üzleti szektor véleményét mérő mutatók romlottak a legjelentősebb mértékben, ami egyértelmű jel arra, hogy a piac türelmetlen, gyors és hatékony segítséget vár.

 

A válságból való kilábalás és a versenyképesség növelése lehetetlen átfogó antikorrupciós intézkedések nélkül – nyilatkozta a tozsdeforum.hu-nak Alexa Noémi, a TI ügyvezető igazgatója. Egyre szükségesebbé válik egy prevenciós, strukturált korrupcióellenes fellépés is a kormányzat részéről, mely az elszámoltatásokkal együtt hatékonyan működne.

A korrupciós ranglistát Dánia 9,3 ponttal, Új-Zéland és Szingapúr 9,2 ponttal vezeti, őket követi Finnország és Svédország. A legbecsületesebb és egyben utolsó helyezett Szomália 1,1 ponttal.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Korrupciós virágzás – egyre rosszabb helyen állunk
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.