A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2011-03-25 07:48
Bálint Brigitta
Környezetvédelem és létért való küzdelem - kisvállalkozókat kérdeztünk
A hétvégén rendezik meg az immár sok éve töretlen népszerűségnek örvendő Föld Órája akciót, melynek keretein belül egy órára városok, vállalkozások, otthonok sötétbe burkolódzva hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Két magyar vállalkozót kérdeztünk a téma kapcsán ilyen irányú törekvéseikről, illetve arról, hogy a hazánkban tevékenykedő kis- és középvállalkozások életében mennyire van hangsúlyos szerepe a környezettudatosságnak.

Az akciót minden évben március utolsó szombatján, idén március 26-án, 21 óra 30 perctől rendezik meg, melynek keretein belül arra kérik a résztvevőket és támogatókat, hogy egy órára kapcsolják le a világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Ilyenkor nem csak a világ több jól ismert látványossága és híres épülete sötétül el, de számos vállalkozás és családi fészek is, hiszen az eddig is sokakat megnyerő mozgalom immár több mint egy milliárd embert mozgósít.

 A Föld Órája egy olyan önkéntes, világméretű kezdeményezés, mely a vállalatok, intézmények, emberek figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra irányítja. Hazánkból jelenleg mintegy 2833 ember, 65 település és 232 intézmény, illetve vállalat csatlakozott.

A Facél Kft. tulajdonosa, Varga Péter lapunk kérdésére elmondta, hogy igen fontos számukra a környezetvédelem, így nem volt kérdés, hogy csatlakoznak-e a Föld Órája akcióhoz.

"Nem vagyok harcos természetvédő, de aktív. Bármit megteszek azért, hogy mások figyelmét rátereljem a természetvédelemre, főleg a fiatalabb korosztályban. Úgy látszik, ezt elfogadják munkatársaim is, talán az én fanatizmusom ragad át rájuk. Egyelőre nincs túl nehéz dolgom, hiszen műhelyünk mindössze hat fővel tevékenykedik" – árulja el az ügyvezető. A környezettudatosságra való felhívás számukra nem csak erre az egy napra, egy órára terjed ki, hiszen példát szeretnének állítani vállalkozótársaiknak azzal, hogy tevékenységük során a legapróbb részletre is odafigyelnek, mely a környezetük védelmét szolgálja.

„A legfontosabb környezetvédelmi tevékenység véleményem szerint a takarékosság. Ez érvényes az alapanyagokra, az energiára, sőt még a munkavégzésre is. Nálunk gyakorlatilag alig képződik hulladék, hiszen a fa alkalmas arra, hogy a legkisebb darabjait is hasznosítsuk. A fűrészport és a forgácsot például brikettáljuk. Igyekszünk vizes bázisú ragasztókat és fakonzerváló anyagokat alkalmazni, hiszen ezeket az utolsó cseppekig ki tudjuk használni. Amikor kimossuk a tárolóedényeket, azzal hígítjuk a következő kanna anyagát. Műhelyünknek üvegmennyezete van, nagyon ritkán kapcsolunk világítást” – nyilatkozta az ügyvezető és hozzátette: "Mindezek miatt nem volt kérdés számunkra, hogy csatlakozzunk-e a Föld Órája akcióhoz, sőt! Kötelességünknek éreztem."

Nincs más véleményen Hoffmann Pál sem a Kitválasszak.com építőipari információs portál üzemeltetője, aki külön hangsúlyt helyez arra, hogy olvasói és partnerei felé a környezettudatosság fontosságát is hangsúlyozza. Véleménye szerint kiemelkedő szerepe van ennek, hiszen „a hazai kis- és középvállalkozások ma a létükért küzdenek és sajnos kevés energia, figyelem jut a környezetünk oly mérvű védelmére, amire amúgy egyre nagyobb igény és nyitottság van.”

Bővebb információt ITT találnak az érdeklődők.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Környezetvédelem és létért való küzdelem - kisvállalkozókat kérdeztünk
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.