A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2010-06-02 12:31
BDB
Könyvvitel? Egyszerű!
SME IFRS címmel új szabványt vezettek be az Európai Unióban, ami alapján 2010-ben a kis- és középvállalkozások egyszerűbb és rövidebb számviteli beszámolót készíthetnek. Az új formuláról az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete rendezvénysorozaton is szó esett, kapcsolódva a Pricewaterhouse Coopers (PwC) által a napokban bemutatott új IFRS szabványhoz.

Az IFRS szabvány lényegesen megkönnyíti a szakemberek dolgát, hiszen egyszerűbb értékelési és bemutatási követelményekkel dolgozik és nem utolsó sorban a terjedelme is sokkal szerényebb. Míg a 2010-es kiadású teljes IFRS megközelíti a háromezer oldalt, a legújabb már mindössze csak 200 oldalban taglalja a nemzetközi beszámolási szabványokat.

„Az új szabvány nagy előnye, hogy az annak megfelelően elkészített beszámoló már magán hordozza az IFRS védjegyét, ugyanakkor jelentősen kevesebb költség- és munkaráfordítással készíthető el, mint egy teljes IFRS-beszámoló” – adta hírül közleményében Balázs Gábor, a PwC könyvvizsgáló igazgatója.

Hazánkban egyelőre még várat magára az új szabványok alkalmazása,  hiszen a magyar jogalkotóknak kétségei merülnek fel az IFRS-alapú beszámolók bevezetésével, ezek ugyanis véleményük szerint nem alkalmazhatók adózási célokra, így a jövőbeli adóbevételek is kiszámíthatatlanná válnának.


 

„Ismerve a szabvány által a cégeknek nyújtott előnyöket és átláthatóságot, a PricewaterhouseCoopers támogatja a hazai alkalmazás elterjedését. Ezzel az aktuális nemzetközi trendet követnénk, hiszen egy sor európai ország várhatóan alkalmazza az SME IFRS-t” – véleményezte a felmerült ellenérzéseket Balázs Gábor.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Könyvvitel? Egyszerű!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.