Az ápoló az ápolási díj folyósításának időtartama alatt munkát vállalhat a következők szerint: 1. nem otthon végzett munka esetében max. napi 4 óra, 2. otthon végzett munka esetében az időtartam...
Ajánlott oldalak
2010-05-12 08:19
Szűcs Ágnes
Költséghatékonyabb külföldi terjeszkedés
Az RSM DTB Hungary Zrt. szerint nem biztos, hogy céget is kell alapítani a kis- és középvállalkozásoknak a külföldön való terjeszkedéshez. Attól függően, hogy milyen formában kezdik terjeszkedésüket, érdemes körülnézni, mivel a nemzetközi közép- és nagyvállalatok költségeihez képest akár 40 százalékos megtakarítást is elérhetnek. A külföldre készülő magyar cégek sikerét - az előzetes költségszámítás figyelembevételével - az adott tevékenység piacképessége, a külföldi infrastruktúra költséghatékonysága határozza meg.

Ágoston Péter, az RSM DTM Hungary Zrt. tanácsadója szerint az alkalmi gazdasági kapcsolatok esetén nem indokolt a magyar cég folyamatos külföldi jelenléte, mivel ilyenkor még eseti termékértékesítések történnek. A rendszeressé váló, szoros gazdasági kapcsolat kialakulása esetén, mikor már árukészlettel is rendelkezni kell, a legoptimálisabb megoldás a nemzetközi adóképviselet. Ágoston Péter véleménye szerint a külföldi cégalapítás a legtöbb esetben csak később, a külpiaci részesedés további növelése, például a gyártás külföldi beindítása során válik indokolttá. „Akár 40 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek az adóképviseleti formában működő magyar társaság külföldi jelenlétének költségei, mint a külföldi cégalapítás költségei. A magasabb fix költséggel járó külföldi cégalapítás csak az első hídfőállások kiépítését követően válik hatékonnyá és indokolttá.” – jelentette ki a szakember.

A magyar kis- és középvállalatok rosszabb feltételekkel indulnak a nemzetközi piacok versenyében, mint a nagyvállalatok. A piaci hátrány kiküszöbölésére a külkereskedelmi képviseletek vagy fiók létesítése mellett a leghatékonyabb és tartós megoldást az adóregisztráció jelenthet. A nemzetközi közép és nagyvállalatok által is gyakran alkalmazott terjeszkedési mód a cégalapítás költségeihez képest akár 40 százalékos megtakarítást jelent.

 

Az adóképviseleti irodák az alkalmazottak és a céges eszközök költségeitől mentesen biztosítják a magyar cégek számára az olcsóbb és hatékonyabb működés feltételeit. „A magyar társaság külföldi adóképviseletének költségei, az alvállalkozók és az adóképviselő díjai – amelyek 2010-től ÁFA-mentesek – a külföldi cégalapítás költségeihez képest számottevően kedvezőbbek lehetnek.” - hívta fel a figyelmet Ágoston Péter.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Költséghatékonyabb külföldi terjeszkedés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.