A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2011-05-05 08:28
MTI
Kölcsönneppereket kerget az adóhivatal
A vagyonosodási vizsgálatok olyan kölcsönneppereket neveltek ki, akik a szerződéses összeg néhány százalékáért biztosítanak - papíron - kölcsönt az ellenőrzés alá vont személynek.

A vagyonosodási vizsgálatok olyan kölcsönneppereket neveltek ki, akik a szerződéses összeg néhány százalékáért biztosítanak - papíron - kölcsönt az ellenőrzés alá vont személynek - írta a csütörtöki Napi Gazdaság. A napilap cikke szerint a szerződések akár 10-20 millió forintról is szólhatnak, az adóhatóság viszont nehezen tudja felderíteni a kölcsönadók vagyoni helyzetét, mivel az érintettek sok esetben Szlovákiában élők vagy hajléktalanok. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy eddig hány büntetőfeljelentést tett ilyen ügyekben.

A kölcsönnepperrel szemben nehéz fellépni, az ugyanis kevés, hogy a hatóság szerint nem volt elég pénze a kölcsön nyújtására. Ez csak azzal a következménnyel jár, hogy az adózónak meg kell fizetnie az adót, de azzal már nem, hogy megvádolják adócsalással. Azt kell bizonyítani, hogy a nepper a szerződést a benne foglalt összeg néhány százalékáért írta alá, de ezt szinte csak abban az esetben tudják megtenni, ha egy nepper egyszerre több ügyben is felbukkan - olvasható a cikkben.

A Napi Gazdaság információi szerint a NAV több ilyen nepperről is tud.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kölcsönneppereket kerget az adóhivatal
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.