Nincs általános érvényű „menetrend", de van néhány olyan dolog, amire mindenképpen szükség van: LÉPÉSEK KÖLTSÉGEK Egy életképes ötlet. Az ötletgazda dolga felmérni a piaci igényt, vagyis egy kis...
Ajánlott oldalak
2010-12-08 12:02
BDB
Köddé vált építési beruházások, megszűnő cégek
Az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) egyik tanulmánya szerint mintegy 2500 milliárd forint értékű építési projekt halasztódott és maradt el. Az építőipari ágazat volumenének visszaesése miatt akár 50 ezer cég megszűnésére is számítani lehet.

Mintegy 2.500 milliárd forint értékű építési projekt halasztódott, illetve maradt el az elmúlt három évben - idézi az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) tanulmányát a Napi Gazdaság december 8-án.

 

Az ágazat teljesítménye 40 százalékkal esett vissza az elmúlt négy év alatt és az ÉVOSZ 2010-ben is 10-11 százalékos építőipari visszaeséssel számol. Ez folyó áron 1.850-1.900 milliárd forintot jelent.

A válság a legjobban a lakásépítéssel foglalkozó vállalkozásokat sújtotta, melyek piacaik mintegy 65 százalékának inthettek búcsút, hiszen az idén mindössze 15-16 ezer lakást tudtak eladni. A talpon maradás és a munkahelyek biztosításának egyik lehetőségét az alacsony vállalási árakban látták a vállalkozások, ennek azonban súlyos következménye, hogy az ágazat árbevétel-arányos jövedelmezősége nulla lesz, ami nagyjából 50 ezer építőiparral foglalkozó cég megszűnéséhez vezethet.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Köddé vált építési beruházások, megszűnő cégek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.