Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-10-21 08:56
BDB
Kockázatos iparágak ranglistája
Egy nemrég készült felmérés összeállította a legkockázatosabb iparágak ötös ranglistáját, melynek eredményeként beigazolódni látszik több korábbi felvetés is. A hagyományosan, negyedévente közzétett jelentésben a kiskereskedelem lesújtó eredménnyel szerepel, de ezen kívül több érdekes adat is napvilágot látott.

Mint ahogy azt több korábbi cikkünkben is közzétettük, ITT és ITT, a kiskereskedelem nehéz helyzetben volt, van és a Dun & Bradstreet Hungária Kft. legfrissebb elemzése szerint lesz is, ugyanis felmérésükben bekerült az öt legkockázatosabb iparág közé.

A kiskereskedelem is bekerült az öt legkockázatosabb iparág közé – áll a Dun & Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő legfrissebb elemzésében. Az új kiskereskedelmi cégek alakulása azonban ívelő tendenciát mutat, hiszen az elmúlt három hónapban 6,34 százalékkal több vállalkozás alakult, mint előző év azonos időszakában. A folyamat nem meglepő, hiszen az építőipari helyzet is hasonlóan alakul: míg az iparágat az összeomlás veszélyezteti, sorra alakulnak az új építőipari társaságok.

 

„A D&B Failure Score-ja segítségével az egyes vállalatok fizetésképtelenségi eljárás alá kerülése is meghatározható, és a kockázatkezelési döntésekhez a jövőre vonatkozóan is megbízható információforrást biztosít. Ez alapján kerültek meghatározásra, hogy várhatóan a jövőben mely iparágak lesznek a legkockázatosabbak és a legkevésbé kockázatosak.” – áll a negyedéves jelentésben, mely több mint 300 mutató felhasználásával jelzi a fizetésképtelenség valószínűségét. A kiskereskedelem az év elején még nem szerepelt a legkockázatosabb iparágak között, de mostanra már a negyedik helyet foglalta el a rangsorban, így ha figyelembe vesszük a válságadó-változásokat is, a jövőben kiemelt figyelmet kell szentelni az ágazat fizetőképességének is.

A kockázatkezelési szakértő felmérésében az alábbi iparágakat ítélte a legkockázatosabbnak:

Szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás
Építőipar
Bútorgyártás
Kiskereskedelem (kivéve gépjármű, motorkerékpár)
Szállítás, raktározás

Az öt legkisebb kockázatot képviselő iparág rangsora pedig a következőképpen alakult:

Humán-egészségügyi, szociális ellátás
Szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
Oktatás
Mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat
Vegyi anyag, gyógyszertermékek gyártása, kokszgyártás és kőolaj-feldolgozás

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kockázatos iparágak ranglistája
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.