A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-10-28 08:15
RogÁ
Kkv a jövő záloga?!
Magyarország tartalékai állítólag a kis- és középvállalkozói szektorban vannak, azonban sokan csak egy partra vetett hal vergődését tapasztalják, ha a gazdasági versenyképességet és a szolgáltatások minőségét szemlélik. Tényleg ez lenne a jövő záloga?

Magyarország tartalékai a kis- és középvállalkozói szektorban vannak, hangzott el Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter előadásában, melyet a Veszprém Megye TOP 100 2009 című kiadvány bemutatóján tartott – közölte az MTI.

Fellegi Tamás szerint a kis- és középvállalkozások az elmúlt években nem kapták meg a nekik járó előnyöket.

Beszélt a magyar gazdaságpolitika átalakításáról és az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) gazdaságfejlesztési prioritásairól is.  A miniszter kiemelte, hogy drasztikus javuláshoz drasztikus eszközök kellenek.

A kormány gazdaságpolitikájának fő célja a növekedés segítése és munkahelyek teremtése. A gazdaság talpraállásához új adópolitikára van szükség - hangsúlyozta. Kiemelte ugyanakkor: a válságadó nem piacszabályozó eszköz, hanem egy átmeneti, fiskális okokból kivetett adó, amelynek nem célja adott szektor gazdasági növekedésének átalakítása, bár egyes piaci szektorok belső dinamikájára lehet átrendező hatása.

 

A gazdasági verseny minősége és a szolgáltatások színvonala jelentős elmaradásban van Európához képest. Példaként a mobilpiacot említette, ahol a három szereplő versenye sem eredményezte a percdíjak csökkenését, mert mint hangsúlyozta, azok még mindig háromszor magasabbak az európai átlagnál.

Az általános gazdasági átszervezés keretében az állam szabályozó eszközökkel be fog avatkozni, ezek a fogyasztóvédelem, a versenyszabályozás és szakpolitika eszközei lesznek” - mondta Fellegi Tamás.

A miniszter elmondta, hogy a hazai és EU-s fejlesztési forrásokkal való gazdálkodást a nemzeti fejlesztési miniszter fogja irányítani. Jelenleg 1951 milliárd forint szabad forrással rendelkezik Magyarország a 2007-2013-ig tartó uniós költségvetési időszakra vonatkozóan, melynek 50 százalékát a kkv-szektorba tervezik irányítani. A futó pályázatok 2038 milliárd forintot tesznek ki, és a visszavont projektek összege 4052 milliárd forint- mondta Fellegi Tamás.

Az új pályázati rendszerben a források koncentráltabb felhasználását tervezik kialakítani, a kifizetések arányát megduplázzák és az eddigi 60 napról 45 napra csökkentik a számla alapú kifizetések átfutási idejét. A kormány második akciótervének pályázatokat érintő további változásaként említette, hogy 20 százalékkal csökkentik a résztvevő szervezetek számát, 10 százalékkal csökkentik a beadandó mellékleteket, és 2011 végére papírmentes pályázati adatlap lesz elérhető.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kkv a jövő záloga?!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.