A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-02-11 10:17
cat
Kivitelezői nyilvántartás: az Iparkamara még türelmes
A kivitelezői tevékenységet folytató vállalkozóknak kötelező jelentkeznie a területileg illetékes iparkamaránál, hogy névjegyzékbe vehessék a céget. A határidő január 31-én lejárt, de a Kamara még türelmes a vállalkozókkal szemben, és a késlekedőket február végéig nem bünteti.

 
 A kamara a szakértelmet is vizsgálja majd!
Az új névjegyzékbe az összes kivitelezői tevékenységet folytató vállalkozásnak és egyéni vállalkozónak kötelessége regisztrálni! (Például az építőipari munkák minden területén dolgozóknak: kőműveseknek, burkolóknak, de a villanyszerelőknek, asztalosoknak, ácsoknak, festőknek, és bármely más kivitelezői ágazat képviselőinek is kötelező a jelentkezés.)

Ay János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Koordinációs és Marketing Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy a vállalkozók és a megrendelők biztonsága érdekében szükséges felállítani a nyilvántartást. Az adatokat hamarosan bárki lekérdezheti az iparkamara honlapjáról, ezzel leellenőrizheti üzleti partnere szakmai hitelét és megbízhatóságát. „A névjegyzék bevezetésének többek között az volt a célja, hogy fokozzunk az építőipar versenyképességét, tisztuljon a piac, szakmai képesítéssel végezzék az építőipari kivitelezői munkákat és mindenki könnyen megtalálhassa a listán, a térségében munkát végző kivitelezőket, adatokat a cég tőkeerejéről, létszámáról.” – mondta Ay János. 
 
A jelentkezés pontos feltételei és módszere, valamint a regisztrációs adatlap innen letölthető: http://www.mkik.hu/index.php?id=4189

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kivitelezői nyilvántartás: az Iparkamara még türelmes
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.