A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-04-16 08:05
Majoros-Tóth Orsolya
Kitörési pontok a kisvállalkozóknak
A hazai KKV politika helyzetéről tartott értékelő konferenciát az ERENET magyar tagozata Győrben. A szervezet, mely 14 hazai egyetem és főiskola, az MTA és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorcium vezető szakértőiből áll, fejlesztési iránymutató listát javasolt a szektornak.

„A műhelymunka keretében a résztvevők közös nyilatkozatot fogadtak el egy új fejlesztési politikához.” –  mondta a rendezvény házigazdája, dr. Farkas Szilveszter, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense. Az „Értékelés és lehetséges kitörési pontok” című konferencián a szakemberek hangsúlyozták, hogy csökkenteni kell a hazai KKV-szektor adminisztrációs terheit, stabilabb kormányzati hátteret és nagyobb mozgásteret kell hagyni a vállalkozásoknak. Az ERENET (EntREpreneurship NETwork) az adó- és járulékrendszer átfogó változtatását javasolta, valamint egy új támogatási rendszer kidolgozását az innovatív és versenyképes vállalkozások számára.A szakemberek a vállalkozói társadalom megteremtését szorgalmazták, valamint javasolták a Nemzeti Kisvállalkozás-fejlesztési Ügynökség létrehozását. Az ERENET tagjai hangsúlyozták, hogy rendszeres társadalmi párbeszédre van szükség a KKV-szektor, a döntéshozók és a civil közösségek között.
Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kitörési pontok a kisvállalkozóknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.