A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2011-02-10 08:44
Kis Erika
Kiszűrik az ügyeskedőket
Több ellenőrzésre kell számítaniuk a pályázóknak az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő pályázatok elbírálása során. Az előző pályázati ciklustól eltérően a szigorítások mellett új ellenőrzési típusok és megoldások is előtérbe kerülnek.

 

 

Az előző pályázati ciklusban alapvetően dokumentum alapú és előzetesen bejelentett ellenőrzések történtek. Az előre be nem jelentett, rendkívüli helyszíni revíziók az olyan pályázatoknál fordultak elő, amelyek nem beruházási típusúak voltak, így nagyobb volt az esélye egy esetleges visszaélésnek.  Az Új Széchenyi Terv keretében a fokozott ellenőrzésekre már a pályázatok elbírálásakor is számítani lehet, ugyanis, ha megállapítják, hogy a projekt megvalósítása jelentős kockázatot hordoz, vagy a pályázat nincs összhangban a kiírás célkitűzéseivel, akkor azt jogosulatlanság miatt elutasítják.

Ezen intézkedésekkel főleg azon szabályszegőket szeretnék kiszűrni, akik például fiktív telephelyet jegyeztetnek be vidéken a magasabb támogatási összegek reményében, vagy eszközbeszerzéseikhez, szolgáltatás igényléseikhez egy kapcsolt vállalkozást használnak fel.

Kiemelten kockázatosnak minősül a projekt, ha a pályázó, illetve az árajánlat adó/szállító székhelye, telephelye, fióktelepe között egyezés áll fenn. Elutasíthatják a pályázatot, ha a megvalósítási helyszín nem alkalmas a pályázatban jelzett tevékenység végzésére, vagy ha a pályázó székhelyének és a megvalósítás helyének eltérő a támogatási intenzitása. Abban az esetben, ha a projekt megvalósítása szempontjából kockázatosak a pályázó gazdálkodás adatai, valamint a megvásárolt eszközök együtt sem alkalmasak termelő tevékenység végzésére, szintén számíthatnak elutasításra.

Kiemelt figyelmet fordítanak azon esetekre, amikor a saját forrás magánszeméllyel, különös tekintettel külföldi magánszeméllyel vagy vállalkozással kötött kölcsönszerződés alapján vagy tagi kölcsön révén biztosított. Kockázatos projektnek tekintik azt is, ahol a pénzügyi teljesítés több kis összegű részátutalás révén vagy nagy összegű készpénzes kiegyenlítés révén történik.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kiszűrik az ügyeskedőket
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.