Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2011-04-01 13:30
Langer Zsuzsa
Kisvállalkozók választása - business coaching
A kisvállalkozások gyakran kerülnek válaszút elé. Hogyan változtassak? Elértem egy bizonyos méretet, a meglévő szervezeti struktúra már nem szolgálja megfelelően a tevékenységemet!

Vállalkozóként eddig mindent  egyedül intéztem, de már nem bírom! Nem látom a családomat! Bővíteném a tevékenységi körömet, de melyik irányba induljak el? Megvan bennem az erő, de jó lenne egy kis segítség! 

A vállalkozók, vezetők sokszor felismerik a problémát és szeretnének is változtatni, de nem tudják, milyen lehetőségeik vannak. Az is előfordul, hogy csak megérzik, nem úgy megy az üzlet, ahogy mehetne, de nem ismerik fel, hogy valamilyen területen változtatni kellene.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Hogyan lehet elindulni? Ebben ki tud segíteni?

A coaching egy olyan támogató, építő, segítő „eszköz”, ami alkalmazható ilyen esetekben.

A coaching az emberekkel való bánásmód egy olyan formája, mely az utasításon és ellenőrzésen alapuló stílus ellenpontjaként az emberben meglévő tehetség, lehetőség előhívásával ér el teljesítményt.

„Nem megmondom, hogy mit tegyél azért, hogy elérd a célodat, hanem segítek, hogy meg tudd mondani, hogyan tudod elérni a célodat!”

Nem tréning, hanem tudatos, támogató cél- és megoldásorientált beszélgetések sorozata.

A sportból kölcsönzött coach kifejezéssel azt a támogatott „edzésmunkát” jelenti, amit végzünk, hogy elérjük az általunk kitűzött eredményt, ahogy a sportoló is az edző segítségével, edzések sorozatán keresztül elérheti célját.

Az üzleti életben jelenti azt a tudatos munkát, amit a coach ,  vagyis „üzleti edző” segítségével az ügyfél végez a siker elérése érdekében.

Coaching az üzleti élet számtalan területén alkalmazható:

  • vezetői önfejlesztés és önismeret,
  • kommunikációs problémák,
  • delegálás,
  • időbeosztás,
  • emberi kapcsolatok kezelése,
  • munka-magánélet egyensúlya,
  • szervezeti változások,
  • az alkalmazottak motiválása.

A mai rohanó világban sokszor nincs időnk vagy erőnk, hogy egyértelműen megfogalmazzuk magunkban, mi is az az élethelyzet, amiben jól érezzük magunkat. Mit is akarunk valójában? Hogyan szeretnénk élni?  Mi jelenti számunkra a sikert?

Ez az érzés mélyen bennünk van, de fontos, hogy „tudatosan tudjuk” és tudatosan haladjunk ebbe az irányba!

Lépjünk túl a bennünk lévő kételyeken, és ne akadályként, hanem kihívásként tekintsünk a nehézségekre, munkahelyi katasztrófákra, pillanatnyi személyes konfliktusokra! Nem könnyű, de ebben segíthet a coaching.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kisvállalkozók választása - business coaching
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.