Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2010-09-21 10:03
RogÁ
Kisvállalkozók együtt egymásért
Magyarországon még mindig nagyon sok hiányossága van a vállalkozási ismereteknek. Akár a menedzsment, marketing, vevőkezelés vagy éppen a HR terén. Ezért nem árt és nem szégyen segítséget kérni hasonló profilú vagy egymást, kiegészítő szolgáltatást nyújtó vállalkozásoktól.

Kritikus időkben hasonló profilú vagy egymást kiegészítő szolgáltatást nyújtó vállalkozások, ha közös érdekeik mentén összefognak, több sikert érhetnek el, mint egyedül.

Sok cég nem is annyira a fejlődés növekedéséért, inkább a túlélésért harcol. Érdemes ezért megkeresni egy másik üzletet vagy egy olyan cégtársat, akit példaképül állítana maga elé, ha úgy gondolja, hogy tanulhatna tőle. Az ismeretségből születnek a beszélgetések, a beszélgetésekből a jó ötletek, és esetleg barátságok vagy üzlettársi viszony.

 

Nem üzleti titkot kell kérni és megbeszélni (ami a gazdasági tevékenységhez kapcsolódik), hanem a mindennapi szakmai tudást lehet egymásnak átadni.

A kisvállalkozók vezetőinek döntő része meg van győződve arról, hogy ő mindenhez ért. Sokszor előfordul, hogy ami belülről észrevehetetlen, az kívülről nézve nagyon könnyen megoldható. Ezért egy nagy fejlesztés vagy bármilyen váltás előtt érdemes átbeszélni a dolgokat egy erre alkalmas külső szakértővel.

Ma már nálunk is megtalálhatók az úgynevezett amerikai mintájú MasterMind csoportok. Ilyenkor azonos szintű, de nem konkurens cégek vezetői rendszeresen összeülnek, és mindenki elmondja a problémáit, a többiek pedig tanácsot adnak. Egy-egy ilyen csoportban igazán hasznos ismeretekre lehet szert tenni. A tapasztalatok szerint hihetetlen farkasvakság alakul ki a vezetőkben egy-egy ötletükkel szemben, és ez megakadályozza, hogy észrevegyék a saját hibáikat – ami pedig komolyan akadályozhatja a cég fejlődését.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kisvállalkozók együtt egymásért
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.