A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-09-13 08:24
Szűcs Ágnes
Kisvállalkozások fejlesztése
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Magyar Szabadalmi Hivatal évek óta együttműködik a vállalkozói tudatosság erősítése érdekében. A közös munka keretében 2010. szeptember 22-én szakmai konferenciát szerveznek „A formatervezéstől az üzleti tervezésig” címmel. A program elsősorban iparművész, tervező, kézműves vállalkozóknak szól, de a szervezők szívesen látnak mindenkit, akit érdekelnek a formatervezés és a védjegyoltalom kérdései.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok. Az alapítók céljainak megfelelően a szervezet a magyarországi vállalkozói ismeretek, kultúra és környezet fejlesztése érdekében kezdett el működni, aminek eredményeképpen 1998-ban közhasznú minősítést kapott.

Az alapítvány célja: a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, továbbá a hátrányos helyzetű és kisebbségi csoportok gazdasági szerepvállalásának elősegítése.

Kiemelt célcsoportjaik: a családi vállalkozások, vállalkozást tervező magánszemélyek, növekedni szándékozó mikróvállalkozások.

Tevékenységükkel elsősorban a családi vállalkozásokat segíti képzéssel és információval, hogy megerősödjenek és nemzetközileg is versenyképesek legyenek - mondta Maróczi Imre igazgató.

 

Ezen túlmenően a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése és a kisvállalkozások versenyképességének növelése. Ezeken keresztül hozzájárulás a munkahelyteremtéshez. A hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci helyzetének javítása, az esélyegyenlőség elősegítése. A fenntartható civil szektor erősítése tanácsadással és képzéssel.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány az idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az elmúlt húsz év munkáját összegezve Maróczi Imre kiemelte, hogy az alapítvány úttörő szerepet játszott a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozáskutatás, a vállalkozóképzés területén. Példaként említette, hogy a SEED elsőként végzett kutatást 1997-ben a magyar családi vállalkozások sajátosságairól, működésükről, és dolgozott ki számukra növekedést segítő tréninget. Részt vett a klaszterek szerveződésével foglalkozó európai uniós kutatásban, illetve az elsők között végzett kutatást a távmunka szerepéről, a teleházak hatásáról, a női vállalkozók esélyeiről.

Az eredmények között említette az igazgató, hogy az alapítvány esélyegyenlőségi kézikönyvet adott ki a mikróvállalkozások számára, és esettanulmányt jelentetett meg a sikeres vállalkozó nőkről. Számos kiadványuk - például az üzleti tervezés, a vállalkozásindítás, a praktikus tudnivalók - pedig a vállalkozói ismeretek bővítését segítette. A kisvállalkozásoknak szóló képzéseken, konferenciákon pedig mintegy 10.000-en vettek részt - mondta Maróczi Imre.

A kiadványokról és rendezvényekről bővebb tájékoztatást ITT kaphatnak az érdeklődők.


Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kisvállalkozások fejlesztése
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.