Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2011-04-28 09:21
BDB
Kiskereskedelmi toplista
Az egy évvel korábbi felméréshez képest nem változtak a legnagyobb forgalmú élelmiszer-kereskedelmi láncok toplistájának dobogós helyei.

A Nielsen piackutató vállalat 2010. évi toplistája szerint, melyet a vállalatok saját közlése és becslések alapján állítottak össze, a Tesco, a CBA és a Coop áll az élelmiszer-kereskedelmi láncok 2010-es toplistája élén. Az eredmény az első három helyezett esetében nem változott a 2009-es évhez képest, csakúgy, mint a negyedik helyen végző Spar, az ötödik helyre szorult Reál és a hatodik helyen őket követő Auchan esetében.

 forrás: index.hu

Az élelmiszer-kiskereskedelem rugalmasan reagált arra, hogy a fogyasztási és vásárlási szokások kivételesen gyors ütemben változtak meg – állapítja meg a trendekről Szalókyné Tóth Judit, a Nielsen ügyvezető igazgatója.

A vállalkozások sikere mögött többcsatornás értékesítési rendszer húzódik meg, ilyen például a Tesco stratégiája, mely úgy bővíti hipermarket-hálózatát, hogy mellette szupermarketeket és expressz üzleteket is nyit.

Az igazgató véleménye szerint a toplista hűen tükrözi azt is, hogy a fogyasztók gyakrabban mennek vásárolni, mint a recesszió előtt, viszont alkalmanként kevesebb pénzt hagynak ott vásárlásaik alkalmával. A vásárlások gyakorisága a lakóhelyhez közeli, hagyományos kis boltokban, pékségekben különösen kimagasló. Bár a korábbi évekhez képest lassabb ütemben, de tovább koncentrálódott a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat.

 

Cimkék: kereskedelem
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kiskereskedelmi toplista
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.