A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-11-05 10:23
BDB
Kis kalapból nagy kalapba – 2011-es tervek és remények…
A jogszabályi változásoknak köszönhetően jövőre 250 milliárddal több maradhat a vállalkozások zsebében. Bár a személyi jövedelemadóból 500 milliárddal kevesebb lesz az állam bevétele, a háztartások fogyasztásának emelkedésével az általános forgalmiadó-befizetések valószínűleg megnövekednek.

„Több mint 500 milliárd forinttal kevesebb bevételre számít a kormány személyi jövedelemadóból 2011-ben, mint idén. A vállalkozások számára a társasági adó mérséklése majdnem 250 milliárdos megtakarítással járhat a kormány tervei szerint, az áfabevételek viszont emelkedhetnek, ha valóban nő a háztartások fogyasztása.” – idéz az mfor.hu a 2011-es költségvetés tervezetéből, melyet szombaton (2010.október 30.) terjesztettek az Országgyűlés elé.

Mint azt korábban hírül adtuk és bizonyára az összes vállalkozás jól tudja, hogy 500 millió forintos bevételig 19-ről 10 százalékra csökken a fizetendő társasági nyereségadó. Ennek köszönhetően jövőre 250 milliárdos bevételcsökkenést okoz a költségvetésben. A csökkentett adókulcs, azaz a 10 százalékos nyereségadó várhatóan 2013-tól minden céget érinteni fog. Következményként jelenleg több szakértő is azt jósolja, hogy a nagy cégek több kisebb vállalkozásra „osztódnak”, melyek bevétele 500 millió forint alatti.


A jövő évtől természetesen egyéb változtatások is életbe lépnek, melyek azt célozzák meg, hogy az emberek zsebében több pénz maradjon, nőjön a fogyasztásuk, ezzel együtt nagyobb áfabevételekre tegyen szert a büdzsé. Ennek egyik eleme a 16 százalékos egységes személyi jövedelemadó bevezetése.

A nagy port kavart magánnyugdíj-pénztári befizetések befagyasztásával a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékok idei évre tervezett 2179,8 milliárdos bevétele után ez több mint 350 milliárddal nő.

„Első ránézésre érdekes a több mint 350 milliárdos eltérés, hiszen a foglalkoztatás emelkedése pusztán nem okoz ekkora többletbevételt. Ha azonban az idei előirányzathoz hozzáadjuk azt a 360 milliárd forintot, amit jövőre nem utal át a kormány a magánnyugdíjpénztáraknak, akkor szinte tizedre pontosan kijön a 2011-es terv.” – írja az mfor.hu.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kis kalapból nagy kalapba – 2011-es tervek és remények…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.