A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-07-16 09:08
Majoros-Tóth Orsolya
Kirakatberuházások helyett a kisvállalkozók segítése
Felülvizsgálja az uniós támogatások rendszerét a kormány, és leállítja a költséges presztízsberuházásokat - jelentette ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség üzleti ebédjén.

Fellegi beharangozása szerint „minden képzeletet felülmúló” korrupciós ügyekre bukkantak rá, és ezek egy részében még folyik az adatgyűjtés, informálódás. Hamarosan ezek kapcsán is felelniük kell az érintetteknek. Fellegi elmondta azt is, hogy a kormány várhatóan már jövő héten dönt több mint százmilliárd forintnyi - fölösleges - beruházás uniós forrásának visszavonásáról, és ezt az összeget a kkv-szektor támogatására fogják átcsoportosítani.

„A kormányt a gazdaságpolitika kialakításakor hármas cél vezeti: a költségvetési hiány kezelése, a strukturális reformok előkészítése és a pénzügyi rendszert veszélyeztető jelenségek - hitelek bedőlése - megakadályozása. Az első lépések egyszerre kezelik a válságot és törekednek új struktúrák kialakítására.” – jelentette ki a miniszter. Hozzáfűzte, hogy a kormány célja a bürokratikus akadályok lebontása és egy új, erős gazdaság felépítése. Kiemelt célként kezelik az uniós források gyorsított eljuttatását a kkv szektorba.

Fellegi elmondta, hogy véleménye szerint az uniós források kiosztása eddig minden stratégát nélkülözött: az elmúlt három és fél évben a lehívható 8000 milliárd forint csupán 13 százaléka került a gazdasági szereplőkhöz. Ennél jóval nagyobb arányban kell a kkv szektorba jutnia az uniós pénzeknek a jövőben.

A miniszter felhívta rá a figyelmet, hogy a kormány az utóbbi napokban felülvizsgálta az ügyeket: 700 futó program ellenőrzéséről és egyes –fölöslegesnek ítélt- programok leállításáról még júliusban döntenek.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kirakatberuházások helyett a kisvállalkozók segítése
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.