Az adójóváírás az adóalap-kiegészítéssel növelt bérjövedelem 17 százaléka, legfeljebb havi 15.100 Ft. A jogosultsági határ évi 3.188.000 Ft, e fölött az adójóváírás csökkentett mértékben vehető...
Ajánlott oldalak
2010-10-28 08:14
Szűcs Ágnes
Kiöregszik a vállalkozói réteg…
A fiatalok 75 százaléka úgy érzi, nehéz számukra az érvényesülés Magyarországon — állapította meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) idén nyáron befejeződött felmérése.

Békéscsabán tartotta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) első klubját, melynek  céljai között szerepelt, hogy a Dél-Alföldön is megismertessék a FIVOSZ munkásságát. Szeretnének együttműködni a fiatalok széles körével, a diáksággal és a gazdaságban működő meghatározó szervezetekkel és erőkkel, hiszen csak ez lehet a kulcs abba az irányba, hogy elkerüljük a vállalkozói réteg kiöregedését.

A FIVOSZ rendelkezésére áll minden olyan 35 éven aluli fiatalnak, akik egyedül nem tudnak vagy nem mernek vállalkozást indítani, és mintegy civil érdekvédelmi szervezetként képviseli érdekeiket a gazdasági életben, hazánkban és az Európai Unióban egyaránt.

 

A fiatalok 75 százaléka úgy érzi, nehéz számukra az érvényesülés Magyarországon - ezt állapította meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) idén nyáron befejeződött felmérése.

A válaszadók 86 százaléka szerint kilátástalan helyzetben van a magyar gazdaság, a megkérdezettek 47 százaléka pedig elképzelhetőnek tartotta, hogy elhagyja az országot. A fiatalok 90 százaléka szerint a hazai társadalmi közeg nem vállalkozóbarát, a vállalkozói légkör pedig jóval közelebb áll az ügyeskedéshez és a mutyizáshoz, mint a korrekt piaci magatartáshoz.

Szabó Ildikó, a FIVOSZ Békés megyei elnöke elmondta, hogy a szövetség célja, hogy változtasson ezen a helyzeten, és támogassa azokat a fiatalokat, akik vállalkozni akarnak. Ehhez Békéscsabán és az ország több pontján különböző programokkal, tanácsadói szolgálattal segítik őket.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mi is szükséges egy vállalkozás elindításához.

A FIVOSZ felmérése szerint a kedvezőtlen piaci alakulás ellenére a megkérdezett fiatalok háromnegyede itthon szeretne saját vállalkozást indítani.

Ehhez kapcsolódik a Fiatal Vállalkozók Hete 2010 (november 15 – 21.), melynek helyszíneihez az idén Békéscsaba FIVOSZ tagozata is csatlakozik.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kiöregszik a vállalkozói réteg…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.