a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-11-26 12:11
Kis Erika
Kinyílik a pénzeszsák – érdemes pályázni!
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett két pályázati kiírása is az innovatív vállalkozásokat helyezi előtérbe. Az egyik kiírás (GOP-1.1.1) a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységet támogatja, míg a másik (GOP-1.3.1/A, B) a vállalati innovációt helyezi előtérbe.

A GOP-1.3.1/A, B kiírásra olyan innovatív vállalkozás (A verzió) és akkreditált klaszterek  vállalata (B verzió) pályázhat 2011. április 25-ig, amely a cégbíróságon bejegyzett gazdasági társaság vagy szövetkezet, kettős könyvvitelt vezet, és nem tartozik az eva hatálya alá. Fontos információ, hogy olyan tagvállalat is pályázhat, amely az akkreditációs cím elnyerése után lett a klaszter tagja.  Elsősorban az olyan vállalkozások esélyesek a nyerésre, amelyek új vagy jelentősen javított piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kidolgozását, bevezetését vállalják, mellyel hozzájárulnak a kapcsolódó termelési/szolgáltatási tevékenység beindításához. 

 

A támogatható tevékenységek köre a kísérleti fejlesztés, az eszközbeszerzés, az infrastrukturális és ingatlan-beruházás, továbbá a piaci megjelenéshez szükséges marketingtevékenység. Ez utóbbira kizárólag csekély összegű  támogatás nyújtható. Jó hír viszont, hogy az elnyerhető összeg 15–500 millió forint, valamint a konstrukció keretében indokolt esetben előleg nyújtható a támogatás 40 százaléka erejéig.

A GOP-1.1.1 kiírásra viszont már csak 2011. február 28-ig van lehetőség a pályázatok benyújtására. A konstrukció olyan k f projektek támogatását helyezi előtérbe, amelyek kutatási eredményekre támaszkodva korszerű, magas innovációs értéket képviselő prototípusok létrejöttét eredményezik. A támogatható tevékenységek köre az alapkutatás, az alkalmazott (ipari) kutatás és a kísérleti fejlesztés, vagyis együttesen a K F projekttámogatás jogcím keretében lehet pályázni ezen kiírásra, melynek keretében az igényelhető összeg minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint. Ezen konstrukció keretében is van lehetőség a támogatás 40 százaléka erejéig előleghez való hozzájutáshoz.

Bővebb információt és a pályázati kiírást ITT találják az érdeklődők!

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kinyílik a pénzeszsák – érdemes pályázni!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.