Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2010-10-15 11:25
BDB
Ki nyer és ki veszít a kötelező biztosításon?
Itt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás váltásának ideje, az autótulajdonosok és cégvezetők többsége pedig tanácstalanul szemléli a biztosítási piacon folyó eseményeket és próbál minél több információt megtudni arról, vajon hogy járhatna a legjobban.

Egy jól megalapozott és körültekintően meghozott döntésen ezreket nyerhetnek az autótulajdonosok, azon vállalkozások esetében pedig, melyek több céges gépjárművet üzemeltetnek, tízezrekre is rúghat a felelősségbiztosításon nyert összeg nagysága.

Az idei évben több változással is szembe kell nézniük a gépjárművek tulajdonosainak, egyike ezeknek a díjszámítás módosulása, ezt ugyanis egy új szabályozás szerint a kW határozza meg a cm3 helyett. A módosulás oka, hogy a kötelező biztosítás bevezetése óta az autók motorteljesítménye kisebb hengerűrtartalom mellett jelentősen emelkedett. A szakemberek szerint nagyobb teljesítményű gépjárművel nagyobb kárt is lehet okozni, ezért szükségessé vált az új kategória bevezetése. Hogy ezen ki nyer és ki veszít?

 

A nyertesek a régebbi, nagy cm3-es négykerekűvel rendelkező tulajdonosok, ők valószínűleg alacsonyabb díjat fognak fizetni, a vesztesek pedig a fiatalabb, korszerűbb motorral felszerelt autótulajdonosok, akiknek biztosítási díja várhatóan jóval magasabb lesz. Akár az egyik, akár a másik kategóriába sorolják be a magántulajdonukban vagy céges tulajdonban lévő gépjárműveiket, minden esetben fontos, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a biztosítók által kínált konstrukciók is nagyon eltérőek, így a döntés előtt mindenképpen tájékozódni kell a piacon. Ennek legjobb módja egy független biztosítási alkuszcég, ahol maximális szakértelemmel, ügyfélközpontú gondolkodással segítenek Önnek a legjobb döntés meghozatalában.

A kötelező gépjárműfelelősség-biztosításokról bővebb információt ITT talál, ahol kérdéseit közvetlenül biztosítási szakértőnek is felteheti, továbbá kiszámíthatja biztosításának várható díját. Az ITT  regisztrálók minden munkanapon sorsoláson vesznek részt, ahol csak októberben 63 értékes nyeremény talál gazdára!

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ki nyer és ki veszít a kötelező biztosításon?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.