Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2011-05-26 08:29
BDB
Ki nevet a végén? – Versenyhelyzet a kkv szektorban
A kis- és középvállalkozások (kkv) mintegy 25 százaléka számít versenyhelyzetének javulására, a többség pedig még mindig stagnáló versenypozícióval jellemzi helyzetét. Egy friss kutatás eredménye szerint legnagyobb konkurenciának egymást és a nagy multinacionális cégeket tartják.

A kis- és középvállalkozások (kkv) negyede számít versenyhelyzetének javulására, a többség pedig változatlan versenypozícióval számol a következő egy évre – közölte legutóbbi kkv-kutatásának eredményeit a K&H Bank kedden, május 24-én.

A 2011 első negyedévében megkérdezett kisvállalkozók 58 százaléka érzi úgy, hogy versenypozíciója változatlan lesz az elkövetkezendő egy évben, míg a versenyhelyzet romlásával 14 százalékuk számol. A közepes méretű vállalkozások pozitívabb jövőképet vázoltak fel, közülük minden harmadik cég érzi úgy, hogy versenypozíciója javulni fog.

A felmérés tanulsága szerint a kkv-k legnagyobb versenytársuknak a belföldi kisvállalkozásokat és multinacionális cégeket tartják, véleményük szerint a távol-keleti és az unió országainak vállalkozásai nem veszélyeztetik működésüket. A válaszadók közül csupán minden tizedik kkv tekinti ezeket konkurenciának.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ki nevet a végén? – Versenyhelyzet a kkv szektorban
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.