A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-09-08 08:19
RogÁ
Kft-ben tizenkét kiskunfélegyházi védőnő
A kiskunfélegyházi Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény 12 védőnője a jövőben nem közalkalmazottként, hanem egy gazdasági társulás munkatársaiként kíván dolgozni. A Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézet védőnői szolgáltatást lát el Kiskunfélegyházán.

Az önkormányzat alá tartozó intézményből való kiszervezést tizenkét védőnő vetette fel. Az új felállással szemben az ÁNTSZ-nek és az egészségpénztárnak sem volt kifogása. Két védőnő viszont kérésének megfelelően továbbra is közalkalmazottként dolgozik tovább.

"Július 1-jén tartottunk egy összdolgozói értekezletet a város intézkedési tervével kapcsolatban, a védőnők ott jelezték kiszerveződési szándékukat. Mindezt azzal indokolták, hogy a közalkalmazotti státuszról lemondva szeretnének segíteni a városnak és az intézménynek" - beszélt az előzményekről Zsótér Ágnes, a Kapocs vezetője. Hozzátette: már ekkor jelezte a védőnőknek, hogy ezzel a lépéssel ugyan csökkentik a kiadásokat - de az elmaradó finanszírozások révén a bevételeket is.


Igyekeztünk minden szemszögből megvizsgálni, hogy az átalakításnak milyen pénzügyi vonzatai lehetnek. A közgyűlés a kiszerveződés kedvezőbb változatát szavazta meg, hiszen volt olyan variáció is, hogy mind a tizennégy státusz szűnjön meg. Ha a tizenkét védőnő társulása nyer a közbeszerzési eljáráson, és ők látják majd el a városban a szolgáltatást, akkor az áthelyezésnek ugyan nincs költsége, de a finanszírozások csökkenése miatt újra pénzügyi hiánnyal kell majd szembenézniük. "A pénzügyi egyensúly megteremtése viszont azzal is járhat, hogy további dolgozókat kell elküldeni" - jelentette ki Zsótér Ágnes.

A Kapocs vezetője mint intézményvezető azt támogatta volna, hogy ne történjen meg az átalakítás. Viszont azt is hozzátette: emberileg megérti a tizenkét védőnőt, és ezért kérte a testületet, hogy a város lehetőség szerint teremtse meg az esélyt nekik a kiszerveződésre.

A tizenkét védőnő egy kft.-t hoz létre, mely pályázni fog az önkormányzat által a tizenkét státusz feladatainak ellátására kiírt közbeszerzési eljáráson. A védőnők úgy nyilatkoztak: elégedettek a közgyűlési döntéssel.


Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kft-ben tizenkét kiskunfélegyházi védőnő
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.