Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2010-08-12 07:42
BDB
Kezdő és nem hitelképes vállalkozások lehetőségei
Gyakran szembesülnek a kezdő vállalkozások is forráshiánnyal, ami további működésükre jelentős befolyással lehet. A befektetett tőke nem térül meg azonnal, viszont váratlan kiadások illetve fennmaradással kapcsolatos költségek mindig adódnak. Ilyenkor merülnek fel a kérdések, főleg kezdő vállalkozások esetén, hogy milyen hitellehetőségek állnak rendelkezésre.

A közhiedelemmel ellentétben több lehetőség is fennáll, akár már kezdő vállalkozások részére is, hogy az átmeneti nehézségeiket leküzdjék. Ha rövid időn belül szükség van a pénzre, akkor a folyószámlahitel állhat leggyorsabban és legkönnyebben a rendelkezésre. Ennek nagyságát azonban a vállalkozás gazdálkodási eredménye és az adott banknál bonyolított számlaforgalom is befolyásolja, amihez persze bizonyos működési időnek meg kell lenni.

Ha a társaság csak pár hónapja alakult, akkor két lehetőség közül választhat, melyekkel jelentős mértékben javíthatják anyagi helyzetüket.

Ilyen esetben a vállalkozás szabadon felhasználható hitelhez juthat, melynek sem célját, sem a felhasználási módját a pénzintézet nem ellenőrzi, így alkalmas akár forgóeszköz finanszírozásra, akár beruházás megvalósítására is, viszont igénybevételéhez a bank által elfogadott ingatlan szükséges.

Ami a legfőbb pozitívuma ennek a hitelnek, hogy a hitelbírálathoz bekért dokumentumok száma kevés, üzleti és egyéb beruházáshoz kapcsolódó dokumentációt nem kérnek; a folyamat gyors és egyszerű, várhatóan 15 napot vesz igénybe, mely az értékbecsléssel együtt értendő. Kisvállalkozások és azok a társaságok is igényelhetik, melyeknek gazdálkodása, illetve pénzügyi helyzetének megítélése alapján nem minősülnek hitelképesnek. A forint, euró vagy dollár alapon felvehető hitel fedezetéül vállalkozás, más tulajdonában lévő vagy megvásárolandó ingatlan is szolgálhat, mely tovább bővíti a vállalkozások azon körét, akik igénybe vehetik ezt a pénzügyi szolgáltatást. Bővebb információt a lehetőségről ITT találhat.

Azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, amelyeknek tulajdonosa (vagy más, a vállalkozástól független személy) rendelkezik a bank számára elfogadható értékpapírral vagy lekötött betéttel és magánvagyonát nem kívánja a vállalkozásába bevinni, már egészen egyszerűen és könnyedén hitelhez juthat, még akkor is, ha csak egész rövid ideje működő társaságról van szó.  A forint vagy deviza alapon felvehető hitel biztosítékát természetes személy helyezi el, viszont ez csakis pénzbetét vagy értékpapír lehet.

Előnye, hogy a saját személyes vagyont még átmenetileg sem kell a vállalkozásba bevonni, viszont a hitellel a tagi cégnek nyújtott tagi kölcsönt kiválthatja. Az értékpapír vagy lekötött betét biztosítékként való elhelyezésére lehetősége van, így lejárati időn belül nem szükséges ezeket felbontani, befektetéseinek hozama megtartható.

A hitelbírálat ebben az esetben is gyors és egyszerű, akár két nap alatt lezajlik. A benyújtandó dokumentumok köre elenyésző, üzleti terv beadását nem igényli. A hitelről bővebb információt ITT  olvashat.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kezdő és nem hitelképes vállalkozások lehetőségei
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.