Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2010-04-27 14:20
Szűcs Ágnes
Kevesebb a marha az országban…
A hétvégén tartották Hódmezővásárhelyen a 17. Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kiállítást, melyen megjelentek Horvátország, Lengyelország, Németország, Franciaország és Székelyföld mezőgazdasági szakemberei is.

„A kiállítás legfontosabb célja, hogy megmutassuk a közönségnek, hogy a magyar állattenyészetnek és az agráriumnak van jövője! Azt  szeretnénk, ha a fogyasztók jobban megismernék termékeinket és tudatosan választanák azokat, ezzel segítve a hazai gazdálkodókat!” - mondta Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Rt. vezérigazgatója.

Eicher József, a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója egyetértett a hazai és a külföldi sertéstartókkal, hogy a magyar élelmiszer minősége kiváló, de előállítása költséges. A nyugati országokban túltermelés van, Magyarországon viszont csökkent az állatállomány.

Csökkent a szarvasmarhák száma is. 10 éve még 1 millió szarvasmarha volt Magyarországon, mára már 200 ezer alá süllyedt a számuk. Hazánkban csökkent a tejfogyasztás mennyisége is. Ennek okát a szakemberek főleg abban látják, hogy az elmúlt öt évben nagy mennyiségű tej áramlott be a környező Eu-s országokból. Az olcsó importáru behozatala tovább fokozza a hazai tejágazat piacvesztését, ami a gazdasági válság óta amúgy is folyamatosan csökken. „Az átmeneti fogyasztáscsökkenésnél sokkal nagyobb gondot okoz a magyaroknak az új piac kiépítése.” – adott hangot véleményének az egyik tejfeldolgozó üzem vezetője a kiállításon.

 


 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kevesebb a marha az országban…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.