A távmunka és az e-munka fogalmát egymást helyettesítve is szokták alkalmazni, az e-munka azonban tágabb értelemben használatos. Az e-munka defiiálásának szükségessége azt a jelenséget ragadja ki,...
Ajánlott oldalak
2010-10-19 13:32
Szűcs Ágnes
Kettő az egyben honlap cégeknek
A közösségi oldalak népszerűségét szemlélve egyre több vállalkozó jut arra az elhatározásra, hogy elindítja vállalati, közösségépítő honlapját, ahol megszólaltatják mindazokat, akik az adott témában otthon vannak, de azokat is, akik csak a véleményüket, tapasztalataikat osztják meg az internetezőkkel.

Vannak olyan vállalkozások, akik az online közösségépítéssel kívánják biztosítani vevőik bővülését, ügyfélkör(éne)ük szélesedését, azonban a weboldal puszta elkészítésével még nem lesznek látogatók. A felhasználók ugyanis saját maguk keresik meg a számukra hasznos oldalakat a webes keresőkön, linkadatbázisokon keresztül, s ha ezekben nincs benne a cég, akkor az elkészített honlapot nem nézi senki.


Az alábbiakban néhány tanács azoknak a cégeknek, akik saját weboldal indítását tervezik.

  • Egy ilyen közösségi weboldalnak az elkészítése, beindítása akkor tölti be feladatát és lesz sikeres, ha megtalálja azt az eszközt, amellyel „megfogja” a majdani közösséget.
  • Vizuálisan megnyerőnek kell lennie, mivel a látogatók általában az első benyomás alapján ítélnek. Szakértők szerint minél több hasznos információt kell a kezdőoldalra elhelyezni, mivel az emberek többsége ezt keresi. Fontos a közvetlenség, a rövid, szabatos fogalmazás. Tilos bonyolult szöveges tartalmakat szerkeszteni.
  • Gondolni kell arra, hogy egy ilyen weboldal készítése komoly kutatómunkát igényel.
  • Pontosan meg kell határozni a weboldal létrejöttének célját. Nem elég „divatból” elindítani, hiszen egy ilyen közösségi oldalnak biztosítani kell a folyamatos megújulását, e nélkül hamar elsorvad.
  • Mindenképpen szükség van külön marketing-tanácsadóra(,) vagy programozóra.
  • Nem elég az egyszeri költség, amit a weboldal elkészítése jelent, ezt folyamatosan üzemeltetni is kell.
  • Lényeges, hogy a weboldal mindenképpen tartalmazzon valamilyen hasznos útmutatást, segítségnyújtást, tippeket.
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kettő az egyben honlap cégeknek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.