A kormány minden évre jóváhagyja az aktuálisan érvényes minimálbér összegét. A minimálbér a kötelezően fizetett legkisebb munkabér. A teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók havi bruttó bére...
Ajánlott oldalak
2010-10-12 10:20
RogÁ
Kétmilliárd a borászoknak
Jövő év márciusáig pályázhatnak a borászok borászati és technológiai gépek beszerzésére, s összesen kétmilliárd forint értékben kaphatnak támogatást.

Kétmilliárd forint értékben írt ki pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására  - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-nek.

A vissza nem térítendő támogatással a vidékfejlesztési tárca a vállalkozások teljesítményét kívánja javítani. A kétmilliárd forintos keretre október 16. és 2011. március 31. között lehet pályázni.

A kérelmeket postai úton lehet az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtani a www.mvh.gov.hu honlapon található borászati gépkatalógus gépeire.

 

A támogatást az a gazdálkodó veheti igénybe, aki a berendezését ez év szeptember 25-ét követően vásárolta meg, és a vételárat a kérelem beadásáig teljes egészében kifizette. A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylők esetében a vásárolt gépek nettó értékének 30 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka.

A 2010/2011. borpiaci évben erre a jogcímre 7 500 000 euró, azaz mintegy 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezen a keretösszegen felül benyújtott kérelmeket az MVH átütemezi a 2011/2012. borpiaci évre, és azok az új időszak elsőként benyújtott igényléseinek minősülnek. Egy termelő egy borpiaci évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több gépre is vonatkozhat.

Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 400 millió forintnál. Egy termelő egy borpiaci évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több gépre is vonatkozhat.

A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el a helyszíni ellenőrzés elvégzését követően.


Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kétmilliárd a borászoknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.